Küçük Yusuf'un cenazesi defnedilmek üzere Beşiri’ye götürüldü

Küçük Yusuf'un cenazesi defnedilmek üzere Beşiri’ye götürüldü

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 1 Temmuz’da kaybolan ve dün akşam cansız bedenine ulaşılan Yusuf Yılmaz’ın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından defnedilmek üzere Beşiri’ye götürüldü.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sulama kanalına girerek boğuldukları belirtilen Semih ve Ferit Kızılçiçek kardeşleri arayan ekipler, kanalda, 10 gün önce hayvan otlatmak için evden çıkan ve kaybolan 14 yaşındaki Yusuf Yılmaz'ın cesedine ulaştı.

Dün akşam saatlerinde, Silvan'ın Çevriksu (Girkê Boto) köyünde sulama kanalına girerek boğuldukları belirtilen Ferit ve Semih Kızılçiçek kardeşler için arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

Gece boyunca devam eden aramalarda, kardeşlerden Ferit Kızılçiçek'in cesedine ulaşıldı. Semih Kızılçiçek'i arama çalışması devam ederken, ekipler, aynı bölgede bir ceset daha gördü.

Sudan çıkarılan bu cesedin, incelemeler sonucunda, 1 Temmuz'da hayvan otlatırken kaybolan ve İstanbul'da görüldüğü iddia edilen Yusuf Yılmaz'a ait olduğu belirlendi. 

Olayı haber alan yakınları sinir krizleri geçirirken Yusuf Yılmaz’ın cenazesi önce Dr. Yusuf Azizoğlu Silvan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Daha sonra otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna getirildi.

Cenaze, yapılan otopsinin ardından Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü Mahallesi'nde toprağa verilmek üzere yola çıkarıldı.

Hatırlanacağı üzere küçük Yusuf'un 5 gün önce İstanbul Beylikdüzü'nde görüldüğü belirtilmişti.

Görüntüleri izleyen ailesi önce kayıtlarda görülen kişinin Yusuf Yılmaz olduğunu, daha sonra görüntülerdeki kişinin çocukları olmadığını belirtmişti.

Bunun üzerine jandarma ve güvenlik korucuları tarafından sulama kanalları, metruk yapılar, tarlalar ve mahalle kırsalında yeniden arama çalışmaları başlatılmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler