"Kudüs bizim nazarımızda mihenktir"

"Kudüs bizim nazarımızda mihenktir"

Emperyalist ABD’nin Kudüs kararını Gümüşhane’de protesto eden STK'lar, Kudüs'ün kendi nazarlarında mihenk olduğunu belirttiler.

Önceki akşam ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü Siyonitler'in başkenti olarak tanıma kararı almasının ardından Türkiye’nin birçok ilinden olduğu gibi Gümüşhane’den de sert tepkiler geldi.

Gümüşhane’de faaliyet yürüten 20 STK’nın bir araya gelerek oluşturduğu ‘Sivil İrade Platformu’ öncülüğündeki Gümüşhaneliler, alınan küstah kararı protesto amacıyla 15 Temmuz Zafer Meydanı’nda bir araya geldi. Yapılan protesto eyleminde Memur-Sen İl Başkanı Musa Uncu, Sivil İrade Platformu adına basın açıklaması yaptı.

İnsanlık tarihinin en kanlı dönemlerinin yaşandığı bir zaman diliminde olduğumuzu aktaran Uncu, Kudüs’ün savaşın değil, barışın şehri olduğuna vurgu yaparak, “Şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyet, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. ABD’nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve ABD büyükelçiliğini Kudüs'e taşımaya yönelik söylemini fiiliyata geçirme hedefi, insanlık için manevi ve tarihi kıymete sahip ve bu yönüyle de dünyanın barış adası olmuş Kudüs'ü savaş gerekçesine dönüştürme amacıdır.” dedi.

Diplomatik ve ekonomik zeminde devam eden örtülü üçüncü dünya savaşının ateşli bölümünün İslam coğrafyası üzerinden gerçekleştirilmek istendiğini kaydeden Uncu, “Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs'ün bu vasıflarının yok edilmesine izin vermeyiz. Kudüs'ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine ihanet ettirmeyiz. Korsan İsrail, Kudüs'ü başkent yapmak gibi bir hataya düşmemeli. ABD İsrail'in başkentinin Washington olduğunu idrak etmeli. Kudüs bizim nazarımızda mihenktir. Şiddetten boğulmuş, krizlerle boğuşan bütün insanlık doğru ve adil bir söz bekliyor. Anadolu bu sözü söylemeye hazırdır. Ümmetin gönlü bu hakikate açıktır" şeklinde konuştu.

Sık sık Amerika ve Siyonist İşgalciler aleyhinde atılan sloganların ardından basın açıklaması sona erdi.

İLKHA










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.