“Kudüs, Filistinlilerin ve Arapların değil, tüm Müslümanların meselesidir”

“Kudüs, Filistinlilerin ve Arapların değil, tüm Müslümanların meselesidir”

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde düzenlenen basın açıklamasında, ABD'nin Kudüs'ü işgalci siyonistlerin başkenti olarak tanıdığı şer plana tepki gösterilerek, tüm Müslümanların bu konuda duyarlı olması istendi.

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde vatandaşlar, emperyalist ABD'nin Kudüs'ü siyonistlerin başkenti olarak tanımasına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Merkez Hanbaşı Camii önünde düzenlenen basın açıklamasına sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Basın açıklamasını Çermik Köprü-Der Başkanı İdris Kaçmaz okudu.

Filistin topraklarının yüzyıllık plan çerçevesinde adım adım işgal altına alındığını belirten Kaçmaz, “Önce İslam’ın ilk kıblesinde Ezan-ı Muhammedî’nin yasaklanması, son olarak da Kudüs’ün işgalci siyonistler için başkent olarak ilan edilmesi cüretinde bulunmuş bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslam âlemine hatırlatıyoruz. Âlem-i İslam’ı, Amerika’dan, israilden değil Allah’tan (cc) korkmaya ve ona teslim olmaya çağırıyoruz. Artık Müslümanların bu kan emici vampirlere karşı yekvücut olup ümmet olma vaktidir.” İfadelerini kullandı.

Kudüs’ün tüm Müslümanların meselesi olduğunun altını çizen Kaçmaz, “Terörizmi kendine resmi politika, bir yol haritası yapmış korsan devlet israil ve ABD’ye sesleniyoruz; Şunu net olarak anlamaları gerekir ki Kudüs meselesi sadece Filistinli Müslümanların veya Arapların meselesi değil, tüm dünya Müslümanlarının meselesidir. Mescid-i Aksa ve Kudüs’e uzanan eller, karşısında bütün Müslümanları görecektir. Bu bizim imanî ve İslami sorumluluğumuzdur.” Dedi.

“Terör rejimi var olduğu müddetçe bu coğrafyanın barış ve huzura kavuşması mümkün değildir.” diyen Kaçmaz son olarak şu ifadeleri kullandı: “Bölgedeki etnik kavgaların, mezhep savaşlarının ve de tüm terör olaylarının kışkırtıcısı israildir. Meselemiz büyük şeytan ABD’nin Kudüs’ü siyonist işgalciye başkent ilan etmesi değildir. Çünkü orası Filistin’dir. İsrail diye bir yer yoktur. Kudüs mukaddestir, sancaktır, onurdur.” (İLKHA) 








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler