​Kudüs gösterisi büyük ilgi gördü

​Kudüs gösterisi büyük ilgi gördü

​Gaziantep’te izleyici ile buluşan “Zamanın Kudüs'ü Kudüs'ün Zamanı" adlı dramatik sahne gösterisi büyük bir ilgi gördü.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle Kudüs Platformu tarafından hazırlanan “Zamanın Kudüs'ü Kudüs'ün Zamanı" adlı dramatik sahne gösterisi Gaziantep’te izleyici ile buluştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle hayata geçirilen projenin gösterimi, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mavera Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Sultan 2. Abdülhamid Han dönemiyle ilgili gösteride, Kudüs'ün manevi kimliğini yaşatmış Hazreti Ömer, Selahaddin Eyyubi ve Yavuz Sultan Selim dönemlerinden kesitler sunuldu.

Genel Sanat Yönetmenliğini Murat Salim Tokaç'ın üstlendiği gösteride, Devlet Tiyatrosu sanatçıları da rol aldı. Özge Dilek tarafından yazılan ve teknik ekiple yaklaşık 200 kişinin görev aldığı etkinliğin tiyatral anlatımı, ışık, ses ve video gösterileriyle zenginleştirildi.

Drama yönetmenliğini Ebru Kara'nın, koreografisini Pınar Ataer'in yaptığı "Zamanın Kudüs'ü Kudüs'ün Zamanı", "video mapping" yöntemiyle gerçek ve sanal görüntü harmanlanarak sahneye aktarıldı.

Duygusal anların yaşandığı gösteri Gazianteplilerden büyük bir beğeni topladı.

Gösteri ile ilgili duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaşan vatandaşlar, Kudüs’ün Müslümanların olduğunu söylediler.

“Kudüs’e sahip çıkmalıyız”

Gösteriyi çok beğendiğini belirten Üsame Altıner, “Kudüs tüm dinlerin mabedidir. Ama Müslümanlar için daha bir önemlidir. Çünkü Kudüs, biz Müslümanların haremidir, namusudur ve şerefidir. Bundan dolayı Kudüs bizim için bambaşka bir yerdir. Ama şu anda Kudüs’te çok büyük bir zulüm var. Kudüs’e sahip çıkmalıyız.”dedi.

“Kudüs’te ezanların dinmesine asla müsaade etmemeliyiz”

Kudüs'ün içinde bulunduğu durumun anlatılması gerektiğini belirten Burak Işıker ise, şunları söyledi:

“Programı çok beğendim. Programın görsel efekleri ve aynı zamanda seslendirmeler ve oyuncuları iyiydi. Program beni etkiledi. Özellikle de Kudüs’te ezan okunması, ezanların hiç susmaması ve şu ana kadar devam etmesi beni çok etkiledi. İnşallah bundan sonra da ezanlar okunmaya devam edecek. Ezanların dinmesine asla müsaade etmemeliyiz.”

Gösteriyi Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, sivil toplum kuruluşları çeşitli kurum yetkilileri ve öğrenciler izledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.