Kudüs için düzenlenmek istenen basın açıklamasına 7'nci ret

Kudüs için düzenlenmek istenen basın açıklamasına 7'nci ret

​Türkiye Direniş Cephesi Dostlarının Malatya'daki Kürecik üssü önünde düzenlemek istediği Kudüs konulu basın açıklaması OHAL gerekçesiyle 7'nici kez reddedildi.

Türkiye Direniş Cephesi Dostları, Malatya'nın Akçadağ kaymakamlığı tarafından Kürecik NATO radar üssü önünde ‘Kudüs ve Kürecik’ konulu basın açıklaması yapma taleplerine olumsuz cevap verilmesine tepki gösterdi.

Türkiye Direniş Cephesi Dostları tarafından yapılın yazılı açıklamada, "Büyük Şeytan ABD’nin akılsız başkanı Donald Trump’ın büyükelçiliklerini Tel Aviv’den Kudüs’e taşımasını ve siyonist israil rejiminin Gazze’de onlarca kardeşimizi şehit edip binlercesini de yaralamasını telin ve ülkemizdeki başta Kürecik ve İncirlik olmak üzere tüm NATO üslerinin kapatılmasını talep etmek üzere 27 Mayıs 2018 tarihinde Kürecik NATO radar üssü önünde kitlesel basın açıklaması yapma izni ile Akçadağ Kaymakamlığına yaptığımız başvuru OHAL gerekçe gösterilerek reddedilmiştir." denildi.

"Bundan önce yaptığımız diğer müracaatlar gibi bu seferki talebimiz de yine OHAL bahanesine takıldı ve 7. kez reddedildi." ifadesine dikkat çekilen açıklamada, "Devlet yetkililerinin Trump’ı ve korsan israil yöneticilerini üst perdeden kınadıkları ve Kudüs mitingleri düzenledikleri bir ortamda halkımızın meşru talebi olan NATO üslerinin kapatılmasının gündeme getirilmesinden neden rahatsız olunduğunu anlamakta zorlanıyoruz. Bu ret kararları, hükümetin Kudüs hassasiyeti konusundaki samimiyetinin kamuoyu nezdinde sorgulanmasına sebep olmaktadır. Hükümet yetkilileri, OHAL’e yönelik eleştirilere verdikleri her cevapta, ‘OHAL’in halkın demokratik taleplerine ve günlük yaşayışına bir kısıtlama getirmediğini’ söylerken ‘Kudüs ve Kürecik’ konusunda yapılacak bir basın açıklamasına halen neden izin verilmemektedir? Bu sorunun cevabını kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz." diye belirtildi.

Açıklamada, Amerika’nın elçiliğini Kudüs’e taşımasına ve Filistinlilerin barışçıl gösterilerde Siyonistler tarafından hunharca katledilmesine verilecek en iyi cevabın Türkiye'deki Kürecik ve İncirlik başta olmak üzere tüm NATO üslerinin kapatılması olacağına inanıldığı kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler