"Kudüs için yapılması gereken sağlam bir duruş ve direniştir"

"Kudüs için yapılması gereken sağlam bir duruş ve direniştir"

​Emperyalist ABD’nin, Kudüs’ü işgalcilerin sözde " başkenti " ilan etmesini değerlendiren Şanlıurfa’nın Hilvan ilçe halkı, şer plana karşı yapılması gerekenini sağlım bir duruş ve direniş olduğunu vurguladı.

Emperyalist ABD’nin, Kudüs’ü işgalcilerin sözde "başkenti" olarak ilen etmesini değerlendiren Hilvan halkı, tüm Müslümanların Kudüs için sağlam bir duruş ve direniş sergilemesi gerektiğini ifade etti.

Müslümanların bu konularda uyanık olması gerektiğini söyleyen vatandaşlardan Mehmet Emin Üçyol, Kudüs'ün ABD'nin toprağı olmadığını, dolayısıyla siyonistlerin başkenti olarak da ilan edilemeyeceğini ifade etti.

Üçyol, "Kudüs, tüm Müslümanlarındır. Ben Müslümanım diyen herkesin Kudüs’te hissesi vardır. Eğer bir buçuk milyar Müslüman, Kudüs’e sahip çıkamayıp İsrailliler alacaksa Müslümanlara yazıklar olsun. Müslümanların birlik olup beraber hareket etmesi lazım. Beraber hareket etmedikleri müddetçe gayrimüslimlerin egemenliği altında, dünyanın sonuna kadar ezilirler. Tek kurtuluş yolu birlik olmaktır." dedi.

Kudüs'ün siyonistlerin değil, Müslümanların başkenti olduğunu belirten Mahmut Toprak, "Orası Filistin’indir. İsrail oraya sonradan gelmiş. ABD’de de Ortadoğu’da yer edinmek için bunu yapıyor. Amacı Ortadoğu’da büyük israil devletini kurmaktır.  Kudüs bizim ilk kıblemiz. Müslümanların bunu kabul etmemesi lazım orası sadece Filistin’in değil bütün Müslümanların yeridir. Müslümanlar bunun için elinden geleni yapmalıdır. İllaki de elinde güç olan Müslümanlar bunu yapmalıdır." ifadelerini kullandı.

Karara karşı tepkinin sadece kınama ile olmaması gerektiğinin altını çizen Halil Karaca, islam ülkelerinin birlikte hareket etmesinin önemine vurgu yaptı.

Salih Asan da Kudüs'ü fetheden Hz. Ömer ve Selahaddin Eyyubi gibi şahsiyetlere yeniden ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Şu anda İslam coğrafyasında yaşananların birlikten yoksun olmaktan kaynaklandığını söyleyen Mehmet Bıdık, , "Müslümanların birlik beraberlik içinde olmaları lazım. Beraber olduklarında kimse onlara bir şey yapamaz." dedi.

Fethi Toprak da tepkisini şöyle dile getirdi: "Kudüs, Müslümanların ilk kıblesidir. Müslüman âleminin sadece bunu kınaması ile iş olmuyor. İsrail orada ABD’nin desteği ile duruyor. Yapılması gereken sağlam bir duruş ve direniştir. Bazı İslam ülkelerine İslam ülkesi demek için on şahit lazım. Adı Müslüman ama Müslümanlıkla hiçbir ilgisi yok."

Yahudilerin Kudüs için elinden geleni yaptığını, bu nedenle Müslümanların da elinden gelenin daha fazlasını yapması gerektiğini söyleyen Mehmet Kurt, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın İstanbul'daki olağanüstü toplantısında Kudüs ile ilgili kararların hayırlara vesile olmasını temenni etti. 

İLKHA


























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.