"Kudüs İslam ümmetinin başkentidir"

"Kudüs İslam ümmetinin başkentidir"

​Adana’da düzenlenen kitlesel basın açıklamasında bir araya gelen binlerce kişi, Amerika’nın Kudüs’le ilgili hain girişimini tel'in ettiler.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’le ilgili hain girişimlerine bir tepki de Adana’dan geldi. Cuma Namazı’nın ardından 5 Ocak Meydanı’nda toplanan binlerce Adanalı, ABD ve Siyonist işgalcilere lanet yağdırdı.

Adana Sivil İnisiyatifi Meclisi'nin (ASİM) organize ettiği kitlesel basın açıklamasına, onlarca sivil toplum kuruluşu, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra binlerce Adanalı katılarak destek verdi. “Kahrolsun Amerika, Kahrolsun İsrail” şeklinde slogan atan topluluk, Filistin’e destek pankartları açtı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından basın açıklamasını okuyan ASİM Başkanı Mahmut Eraslan, ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail'in işgal ettiği Kudüs'ü Siyonist işgalcilerin başkenti olarak tanımasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

“Bizim birlikteliğimiz onların dağılması demektir”

Ümmetin; Şii Sünni, Sufi Selefi, Türk Kürt, Arap Fars, Şucu Bucu diye bölündüğünü ifade eden Eraslan, “Ümmet birbirleriyle uğraşırken İslam düşmanları ümmetin ülkelerini bir bir işgal ettiler. Geriye viran edilmiş şehirler, dul kadınlar, yetim ve öksüz çocuklar kaldı. Bir de birbirleriyle savaşan elleri kardeş kanına bulanmış gruplar… Kısacası bizim dağınıklığımız onların gücü oldu. Buradan tüm Müslümanlara sesleniyoruz; Kudüs için ayağa kalkan ve tek yürek olan ümmete sesleniyoruz. Allah için, Resulullah için, Mescid-i Aksa için artık gücümüzün farkına varalım, bizim birlikteliğimiz onların dağılması demektir.”diyerek uyanış ve vahdet çağrısı yaptı.

“Türkiye İsrail ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeli”

Müslüman ülkelerin İsrail’e karşı yaptırımlarda bulunması gerektiğini ifade eden Eraslan, “Müslüman ülkelerin tamamının İsrail ile siyasi, ticari, diplomatik ve ekonomik bütün ilişkilerini kesmelerinin zamanı gelmiştir. Türkiye İsrail ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeli, bugüne kadar Filistin aleyhine olan İsrail işgali lehine olan tüm anlaşmaları ve mahkeme kararlarını iptal etmelidir. Filistin dar bir coğrafyada bulunan bir takım insanların meselesi değil; tüm İslam âleminin namusudur. Filistin ve Kudüs’ün müdafaası herkesin sorumluluğudur. Bugün hemen Kudüs’ün özgürleşmesi için tüm çalışmalar başlatılmalıdır.”diye belirtti.

“Kudüs Müslümanların kutsalıdır”

“Kudüs Filistin’in başkentidir. Bütün Müslümanların kutsalıdır. Hiçbir zaman İsrail’in başkenti olmayacaktır.”diyerek sözlerini sürdüren Eraslan, “Türkiye tarihin kendisine yüklediği kutsal misyonunu ifa etmeli; okyanus ötesinden iftira, tiyatral operasyonlar ve karalama kampanyalarıyla engellenmek istense de din, dil ve ırk ayrımı göz etmeksizin tüm mazlumların hakkını savunmaya daha gür sesle devam etmelidir.”ifadelerini kullandı.

“İslam Dünyası Filistin’in Başkenti Kudüs’e sahip çıkmalı”

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS’ın "Biz İsrail’i devlet olarak bile kabul etmiyoruz ki, başkenti Kudüs olsun" açıklamasına vurgu yapan Eraslan, “İslam Dünyası bütün Filistin topraklarına ve Filistin’in Başkenti Kudüs’e sahip çıkmalı siyasi, ekonomik, hukuki her türlü desteği sağlamalıdır. İsrail’e ve İsrail’in yanında duranlara da siyasi, ticari, ekonomik vs her türlü boykot/ambargo uygulanmalıdır.”

“Biliyoruz ki Kudüs, Amerika’dan da Rusya’dan da, Çin’den de büyüktür.”sözleriyle Kudüs’ün önemine dikkat çeken Eraslan, Müslümanlara Kudüs’e sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

Basın açıklamasının ardından Kudüs’ün ve işgal altındaki tüm İslam coğrafyasının kurtuluşu ve Müslümanların vahdeti için dualar yapıldı. (İLKHA) 




























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.