"Kudüs Müslümanların okuludur"

"Kudüs Müslümanların okuludur"

Siyonist İsrail askerlerinin postallarıyla Mescid-i Aksa'ya girmesini kınayan Şırnak STK Temsilcileri basın açıklaması yaparak, Kudüs'ün Müslümanların bir okulu olduğunu belirtiler.

ŞIRNAK- Şırnak’ta faaliyet gösteren bir grup STK Temsilcisi, Siyonistlerin Mescid-i Aksa’ya girmesini düzenledikleri basın açıklamasıyla kınadı.

 

Eğitim Bir-Sen öncülüğünde gerçekleşen basın açıklamasına, Şırnak İHH Temsilciği, İlim Yayma Cemiyeti, Genç Memur-Sen Temsilcileri de hazır bulundu.

 

Özel bir otelin konferans salonunda gerçekleşen basın açıklaması, grup adına İHH Şırnak Şube Başkanı Eyüp Böçkün okudu.

 

Böçkün açıklamasında 5 Kasım’da gerçekleşen olayda İsrail askerlerinin kirli necis postallarıyla girdiği kutsal mekân Mescid-i Aksa’ya kabul edilemez olduğunu bunun İslam ülkeleri tarafından diplomatik ilişkilerini acilen kesilmesi gerektiğini söyledi.

 

Kudüs’ün içende bulunduğu durumun aynı zamanda çivisi çıkmış dünya müstekbirlerinin ve işbirlikçi despotların içine düştüğü zilleti de öğrettiğini dile getiren Böçkün, “Kudüs özelinde Filistin, ödediği bedellerle batılı değerlerin iflasını öğretiyor. Bölünmüş İslam dünyasının çaresizliğini, krallıkların, despotların, şeyhliklerin despotik rejimlerin ihanetini öğretiyor’’diye açıklamasında bulundu.

 

Kudüs’ün Müslümanların bir okulu olduğuna dikkat çeken Böçkün, aynı zamanda ikiyüzlülerin, hainlerin ve korkakların kim olduğunu öğreten bir okul olduğunu belirtti.

 

Tüm dünya devletlerinin zalim İsrail’in yeryüzünü büyük bir kaosa sürükleyecek  saldırılara karşı acilen harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Böçkün, açıklamanın devamında ‘’İyi bilinmelidir ki, Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıların  tek sorumlusu zalim İsrail değil, aynı zamanda İsrail’e göz yuman sessiz kalmakla desten veren uluslar arası kuruluşlar ve ülkelerde bu suça ortaktır.Bu nedenle tüm dünya Müslümanları bu saldırıya yönelik sessiz kalmamaları yaptırım uygulamaları gerekmektedir’’ ifadelere yer verdi.

 

Böçkün, açıklamanın sonunda başta Kudüs olmak üzere Siyonist İsrail’in  işgal ettiği topraklardan çekilene kadar tüm İslam dünyasının saldırıyı kendisine yapılmış sayıp derhal diplomatik ilişkileri kesmesi gerektiğini vurgulayarak, ‘İzzet sahibi İslam ülkeleri acilen kendi aralarındaki husumete son vererek İsrail’e karşı tepkilerini ortaya koymaya ve Mescid-i Aksa’yı sahiplemeye davet ediyoruz.Aksi takdirde bu zulme ortak olurlar” ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.