"Kudüs'ten vazgeçmek kutsalımızdanvazgeçmek demektir"

"Kudüs'ten vazgeçmek kutsalımızdanvazgeçmek demektir"

​Güneydoğu Anadolu Ortak Akıl Platformu tarafından Emperyalist ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü, işgalci terör şebekesinin 'başkenti' olarak açıklamasına tepki gösterildi.

Güneydoğu Anadolu Ortak Akıl Platformu yaptığı basın açıklamasında Emperyalist ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü, işgalci terör şebekesinin 'başkenti' olarak açıklamasına tepki göstererek, Kudüs'ten vazgeçmenin Müslümanların kutsallarından vazgeçmek anlamına geldiği belirtildi.

Sümer Camii önünde yapılan basın açıklamasını platform sözcüsü Eyüp Birkan okudu.

Kararın sınırları zorlayan, öfkeleri bileyen bir hadise olduğunu söyleyen Birkan, ancak uyanık olma, uluslararası ilişkileri ve sistemi okuma ve ihtiyatı elden bırakmama adına diplomatik sürecin bütün unsurları ve zorlayıcı diplomasi gücünün sonuna kadar kullanılması gerektiğini belirtti.

Birkan, "Buna rağmen hassasiyetlerimizin hiçe sayıldığı, bir neticenin alınmadığı, bu fitne tohumunun başının yükseltilmeye ısrarcı olunduğu bir durumda, şartlar zorunlu kılacaksa biz diyoruz ki: bu devletin yöneticileri Selahaddin olsun. İnanıyoruz ki bu coğrafyanın Müslüman evlatları Selahaddin’in askerleri olmaya, 'ebabil' olup o zalimlerin başlarına ateşten taş yağdırmaya hazırdır." dedi.

"Kudüs bizim için sembolik bir değer değil; aksine gerçek, öz ve kutsal bir değerdir. Dolaysıyla Kudüs'ten vazgeçmek, özümüzden, kutsalımızdan, değerlerimizden gerçekliğimizden vazgeçmektir." diyen Birkan, şunları söyledi:

"Peygambere İsra'nın yaşatıldığı ve göğe yükseltildiği yerde, Müslümanların yerin dibine girmeye lüksü yoktur. İmanı ayaklar altına alıp, aklı ve kalbi teslim edip, çaresizlikle Batı'nın vicdanına sığınmayı bekleyerek, Trump’tan önce Müslümanların Kudüs'ü israile vermeye lüksü ve hakkı yoktur. Bu durumda biz sorunun çözümü için, Batı'nın vicdanına sığınmayı beklemek yerine, Allah'ın rahmetini ve merhametini dileyerek, ona sığınarak, birlik olarak, ümmet olarak, bir Müslüman’ın vermesi gereken refleksi göstererek Kudüs'e yönelen fitne gözlere perdeyi indirmeli, uzanan hain elleri kesmeli ve sinsi niyetleri köreltmeliyiz."

İLKHA














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler