Kudüs ümmetin namusudur çiğnetmeyiz

Kudüs ümmetin namusudur çiğnetmeyiz

Emperyalist ABD'nin Kudüs kararına ilişkin Özgür Kudüs Sivil İnisiyatifi tarafından Ağrı'da basın açıklaması düzelendi.

Emperyalist ABD'nin Başkanı Donald Trump'ın, Siyonistlerin başkentini Küdus olarak tanıma ve ABD büyükelçiliğini Küdüs'e taşıma kararı, Ağrı'da Özgür Kudüs Sivil İnisiyatifi tarafından düzenlenen basın açıklamasıyla telin edildi.

Ağrı Merkez Camii önünde düzenlenen basın açıklamasını Kerem Anığı okudu. Sık sık tekbirlerin getirildiği basın açıklamasında emperyalist ABD ve Siyonist terör şebekesi aleyhine sloganlar atıldı.

İnsanlık tarihinin en kanlı, en zalim dönemlerinin yaşandığı bir zaman diliminde olduklarına dikkat çeken Anığı, şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyetin, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlandığını vurguladı.

ABD’nin, Kudüs’ü siyonistlerin başkenti kabul ettiğini ilan etmesi ve elçiliğini taşıma kararının, terör şebekesinin, bütün Filistin’i, başkenti Kudüs dahil işgal etme plan ve kararının bir parçası olduğuna işaret eden Anığı, "1995’te ABD bu kararı almış ve sürekli Filistin’e ve İslam Dünyası’na karşı tehdit olarak kullanmaktadır. Çok manidar bir tarihte Kudüs’ün Müslümanların elinden çıkmasının 100. yıldönümünde bu karar uygulamaya konmuştur." dedi.

Anığı, "Bu karar basit bir karar değil, Siyonizm ve Emperyalizm ortaklığının oldukça sistematik bir şekilde yaptığı bu kirli plan bölgemizi yeni bir kaosa sürükleme amaçlıdır. Bu durum ABD'nin İsrail’le aynı düşünce ile işgalin tarafı olduğunu göstermiştir. İsrail’in Filistin ve Kudüs’te ki varlığı gayri meşrudur. Varlık sebebi işgaldir ve işgal devam etmektedir. İsrail’in işgali ulusal ve uluslararası hiçbir hukukta onaylanmış değildir, onaylanması da mümkün olamaz." ifadelerini kullandı.

ABD’nin bu alçakça kararının, insanlık için manevi ve tarihi kıymete sahip, bu yönüyle de dünyanın barış adası olmuş Kudüs’ü, savaş gerekçesine dönüştürmek amacı taşımakta olduğunu belirten Anığı, "Bu yolla, diplomatik ve ekonomik zeminde devam eden örtülü üçüncü dünya savaşının kanlı bölümünün İslam coğrafyası üzerinden gerçekleşmesini istemektedir. Oysa Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs’ün bu vasıflarının yok edilmesine izin vermeyiz. Kudüs’ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine ihanet ettirmeyiz." diye belirtti.

"ABD İsrail’in başkentinin Washington olduğunu idrak etmeli"

Anığı, açıklamasının devamında şunları söyledi: "ABD-İsrail ortak yapımı bu kirli strateji, şiddet ve krizlerle kavrulan bütün insanlık için eğer engellenmezse daha da büyük sorunların kapısını aralayacaktır. Tam da bu yüzden dünyanın bütün vicdan sahipleri barış adası Kudüs’ü koruma noktasında çağrımızın muhatabıdır.  Buradan diyoruz ki, korsan İsrail Kudüs’ü başkent yapmak gibi bir hataya düşmemeli, ABD İsrail’in başkentinin Washington olduğunu idrak etmeli. Kudüs, ümmetin namusudur çiğnetmeyiz. Toprağının Her bir karışı İlahi vahyi insanlığa bildiren peygamberlerin izlerini taşımaktadır. Bu sebeple Kudüs; insan olma şuuru, selamete erme bilinci ve sulhun mihengidir. Kudüs, Müslümanların ilk kıblesidir. Bu nedenle Kudüs İslam'ın mahremidir ona Siyonist eli sürülemez. Yüz yılı aşkın süredir Filistinliler’e karşı şiddet uygulayan Siyonist çetenin ideallerine bu derece destek çıkmak sadece akıl tutulmasıyla açıklanabilecek bir durum değildir elbette."

Açıklamada, Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çaba ve fedekarlığın gösterilmesi için hazır olunduğu kaydedildi.

Basın açıklaması okunan dua ile son bulurken katılımcılar daha sonra Halk Cumhuriyet Caddesi'nin sonuna kadar yürüyüş yaptı ve olaysız bir şekilde dağıldı.

İLKHA





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.