​"Kudüs’ün özgür olacağı günler çok yakın"

​"Kudüs’ün özgür olacağı günler çok yakın"

​İşgalci siyonistlerin Filistinlilere yönelik yaptığı katılmalara tepki gösteren Eğitimci-Yazar Yıldırım Alkış, Kudüs'ün özgür olacağı günlerin yakın olduğunu belirtti.

ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto eden Filistinlilere saldıran ve 52 kişiyi şehit eden siyonist terör çetesinin yaptığı katliama tepki gösteren Eğitimci-Yazar Yıldırım Alkış, İslam ümmetinin Siyonist terör çetesine karşı birlik ve beraberlik içinde olmaları gerektiğini belirterek, Kudüs’ün özgür olacağı günlerin çok yakın olduğunu söyledi.

ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını ve Siyonist terör çetesinin Filistin’i işgal etmesi ile ilgili İLKHA muhabirine değerlendirmede bulunan Eğitimci-Yazar Yıldırım Alkış, siyonist terör çetesinin bu cesareti Müslümanların bölük pörçük olmalarından aldığına vurgu yaptı.

“Ümmet-i Muhammed şu an ayakta, bunu daha ileriye götüreceğiz”

“Biz Müslümanca yaşamaya, Müslümanca düşünmeye, Müslümanca yan yana kol kola olmayı örendiğimiz zaman Kudüs özgür olacak.” diyen Alkış, şu ifadeleri kullandı:

"Peygamber efendimiz ’in dediği gibi tek bir millettir. Adı israil olsun, adı Amerikan olsun, adı İngiltere olsun, adı Fransa olsun hiç fark etmiyor. Onlar İslam düşmanlığında bir araya geliyorlar. Kendi aralarında bunlar çok iyi değiller ama iş İslam düşmanlığına gelince bir araya geliyorlar. Maalesef onlar gücünü de Müslümanların parça parça oluşlarından fırka-fırka oluşlarından alıyorlar. Ne zaman ki Müslümanlar birlik olurlar, yekvücut olurlar tüm Müslümanların derdi bizim ortak derdimiz olur. O zaman Allah’ın izni ile Selahaddin Eyyubi’nin yaptığı gibi Kudüs tekrar özgür günlerine kavuşur. Biz Müslümanca yaşamaya, Müslümanca düşünmeye, Müslümanca yan yana kol kola olmayı örendiğimiz zaman Kudüs özgür olacak inşallah. Ama bu süre içinde de meşru müdafaamızı, meşru yürüyüş ve protestolarımızı yapacağız. Ümmet-i Muhammed şu an ayakta, ama bunu daha ileriye götüreceğiz inşallah."

“ABD’nin israil aleyhine bir karar alması düşünülemez”

Amerika’da güçlü bir “İsrail lobisi” olduğunu belirten Alkış, Amerikan’ının siyonist terör çetesi aleyhine bir adım atamasının düşünülemez olduğunu söyledi.

Alkış, “Şimdi Amerika’yı Amerikalılar idare etmiyor, biliyorsunuz. Amerika’da çok güçlü bir İsrail lobisi var. Gerek Trump olsun, gerek Barack Obama olsun, gerek ondan önceki ve sonrası olsun bunların İsrail’in aleyhine bir karar almaları düşünülemez. İsrail ne diyorsa o olacak. İsrail güdümündeki Amerika’dan ben başka bir şey beklemiyorum açıkçası. Ama Müslümanların tavrının ne olacağı çok önemlidir. Türkiye’nin öncülüğünde İslam ülkeleri güzel bir adım attılar. İnşallah bu devam edecek. Amerika’da İsrail’de geri adım atmak zorunda kalacak.” Dedi

“Kudüs ya özgür olacak ya da özgür olacak başka çaresi yok”

Siyonist terör çetesinin saldırıları sonucunda şehit olan Filistinlilerin ebedi hayata intikal ettiğini ifade eden Alkış, Müslümanların Kudüs yolunda şehit olmaya hazır olduğuna dikkat çekti.

Alkış, “Onlar ölmemişlerdir onlar ebedi hayata intikal ettiler. Onlar diridirler onlar. Tabi onların bu kutsal dava uğruna şehit olmaları onlar için büyük ve önemli bir şey. Ama bizim bu duruma sessiz kalmamız düşünülemez. Bir şehit demek aslında ümmetin şehadeti demektir. Bir şehit ile 50 şehit ile 50 bin şehit arasında bizim için bir fark olmaması lazım. Bu kutsal dava uğruna aslında hepimiz şehit olmaya hazırız. Bu bir Müslümanın hayalidir. Yani biz orada şehit olanların yerinde olmayı arzu edenler olmalıyız. İnşallah ya Kudüs özgür olacak, ya Mescid-i Aksa özgür olacak, ya özgür olacak başka çaresi yok.” diye konuştu

“Kol kola yürek yüreğe verirse tekrar kazanacağız”

İslam tarihinde Müslümanların kâfirlerden daha çok olmadığı ve buna rağmen birlik beraberlik oldu umu ardından zaferlerin geleceğini belirten Alkış, Müslümanların zafere ulaşacağı günlerin de yakın olduğunu ifade etti.

Alkış son olarak şunları söyledi: “Ümmet’i- Muhammed birlik ve beraberliğe davet ediyoruz. Biz birlik olursak kâfirin karşımızda duracağı yok. Sayıca birliği kastetmiyorum. İslam tarihinde Müslümanlar hiçbir zaman sayıca kâfirlerden daha çok olmamıştır. Biz ne Bedir’de ne Uhud’ta ne de Hendek’te kâfirlerden fazla değildir. Sayıca hep azız. Ama birlik olduğumuz için hep güçlü olmuşuz Alpaslan Anadolu’yu fethederken de 20 bin kişiydi Romen Diyojen 20 bin kişiydi. Ama biz kazandık yine biz kazanacağız. Ama ne zaman kol kola verirse yürek yüreğe verirsek o zaman biz kazanacağız. O günler yakın inşallah” (Ahmet Uçar – İLKHA)   





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.