Küdüs'e giden Mavi Marmara yolcusu Siyonist polisler tarafından alıkonuldu

Küdüs'e giden Mavi Marmara yolcusu Siyonist polisler tarafından alıkonuldu

​Kudüs'e giden Gazeteci Kemal Gümüş, Mavi Marmara yolcusu olduğu gerekçesiyle Tel Aviv'de Siyonist işgalci polisler tarafından alıkonuldu.

Kudüs'te Mescid-i Aksa'yı ve kutsal mekanları ziyaret etmek için giden Gazeteci Kemal Gümüş, Uluslarası Tel Aviv Ben Gurion Havaalanı'nda Siyonist işgalci polisler tarafından alıkonuldu.

Mavi Marmara yolcusu olduğu gerekçesiyle alıkonulduğunu Twitter hesabından yazan Gümüş, "Mavi Marmara yolcusu olduğum gerekçesiyle Kudüs’e gitmek için geldiğim Telaviv’den deport ediliyorum." dedi.

Gümüş, yaşanan olayla ilgili İLKHA'ya açıklamalarda bulundu: "Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmek için bir grup gazeteciyle Tel Aviv’e geldik. Gruptan sadece beni aldırlar. Yapılan sorgulamada, adımı, babamın adını, babamın babasının adını sordular. Neden gri pasaportla geldiğim ve özellikle Mavi Marmara gemisinde neden bulunduğum soruldu. Bende onlara Mavi Marmara gemisinde gazeteci olduğum için bulundum. Siz bu konuda Türkiye ile anlaşmıştınız dedim. Onlarda 'yapılan anlaşma bizi ilgilendirmiyor' şeklinde cevap verdiler."

Gümüş, hâlen havaalanında yalnız başına bir oda da tutulduğunu ve ne zaman bırakılacağı konusunda bilgisinin olmadığını belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.