"Kudüs'ü çocuk katili bir ülkenin insafına terk etmeyeceğiz"

"Kudüs'ü çocuk katili bir ülkenin insafına terk etmeyeceğiz"

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kudüs'ü çocuk katili bir ülkenin insafına terk etmeyeceğiz" sözleriyle siyonistlere tepki gösterdi.

AK Parti Sivas kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Kudüs'ü siyonistlerin başkenti olarak tanımasını çok sert sözlerle eleştirdi.

'Trump'un açıklaması bizim için yok hükmündedir" diyen Erdoğan, 'israil'in bir terör devleti' olduğunu söyledi.

"Sözde ileri demokrasinin beşiği ülkelerde, ne yazık ki en temel hak ve özgürlükler fütursuzca katlediliyor." diyen Erdoğan, "Bizden, bu tabloya sessiz kalmamızı istiyorlar, köşemize çekilmemizi, adaletsizliğe boyun eğmemizi, çocukların kanları üzerine inşa ettikleri zulüm düzenine rıza göstermemizi bekliyorlar, bizden değerlerimizi ayaklar altına alarak teslimiyet yolunu seçmemizi talep ediyorlar. Biz, 'Kim var' diye seslenilince sağına ve soluna bakmadan, fert fert 'Ben varım' diye haykırmayı, hayatının merkezine yerleştirmiş insanlarız." dedi.

Erdoğan, emperyalist ABD Başkanı Trump'ın skandal Kudüs kararına sert çıktı, "Trump'un açıklaması bizim için zaten bir yok hükmündedir. Bunun bir kıymeti harbiyesi yoktur. Orayı başkent olarak ilan etmenizin, büyükelçilik binanızı oraya taşımanızın bizim nezdimizde bir kıymeti harbiyesi yoktur. Yok hükmündedir. Kudüs bizim gözümüzün nurudur, Kudüs'ü çocuk katili bir ülkenin insafına terk etmeyeceğiz. Kudüs'ü işgal ve yağmadan başka hiçbir değeri olmayan bir devletin vicdanına da bırakmayacağız. Hukuk ve demokrasi içerisinde mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. İstanbul'umuzda İslam ülkelerinin liderlerini, hükümet başkanlarını, yetkililerini inşallah olağanüstü bir zirvede bir araya getiriyoruz. Burada belirleyeceğimiz yol haritasıyla bu kararın hayata geçirilmesinin hiç de öyle kolay olmayacağını göstereceğiz." şeklinde konuştu. (İLKHA) 




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.