"Kudüs'ü muhafaza etmeyi kendimize vazife görüyoruz"

"Kudüs'ü muhafaza etmeyi kendimize vazife görüyoruz"

HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığı'nın Kudüs için bir araya geldiği programda, Kudüs'ün muhafazası ve korunmasının her Müslümanın görevi olduğuna dikkat çekildi.

HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen sabah namazı programında Kudüs için dualar edildi.

Emperyalist ABD’nin Başkanı Trump'un, Kudüs'ü işgalci siyonistlerin başkenti ilan eden şer planına karşı tüm dünyada olduğu gibi Bursa’dan da tepkiler gelmeye devam ediyor.

HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığı da Bursa Ulu Cami'de düzenlediği sabah namazı programının ardından Kudüs için dualar etti.

Yoğun katılımın olduğu gözlenen program için sabah namazında Bursa Ulu Cami ’de toplanan HÜDA PAR üyeleri daha sonra cami avlusunda bir araya geldi.

HÜDA PAR adına bir açıklama yapan Zeki Aras, toplanma amaçlarının "Rabbimizin çevresini mübarek kıldığı Mescid-i Aksa’ya sahip çıkıp, dua etmek ve oradaki Müslümanların yanında olduğumuzu göstermek" dedi.

ABD’nin Başkanı Trump’un, Kudüs’ü işgalci siyonistlerin sözde başkenti ilan ettiğini hatırlatan Aras, “Bizler de HÜDA PAR olarak Trump'ın Kudüs’ü sözde siyonist işgalci başkenti olarak tanıdığı şeklindeki aptalca açıklamasını kabul etmiyoruz. Kudüs'ü muhafaza etmeyi ve kurtarmayı kendimize vazife olarak görüyor ve tüm halkımızı meydanlarda tepki vermeye çağırıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarını yapacakları protestolarla hükümete somut adımlar attırmaya davet ediyoruz.” dedi.

Hükümeti ise özellikle çarşamba günü İslam İş Birliği Teşkilatı ile yapılacak toplantıda önemli adımlar atmaya davet eden Aras sözlerini şöyle sürdürdü; “Siyonist çeteyi devlet olarak tanımaktan vazgeçin ve siyasi, askeri, ekonomik her türlü ilişkiyi kesin.  Siyonist çeteyi baş terörist ilan edin. Destek veren bütün devlet, kurum ve kişileri "teröre destek verenler" listesine alıp mal varlıklarını dondurun. Tel Aviv'deki elçiyi geri çağırın. Türkiye'deki siyonist temsilcileri derhal sınır dışı edin. Türkiye hava sahasını sivil uçaklar dâhil siyonistlerin bütün uçaklarına kapatın. Siyonistlerin işgalindeki havaalanlarına uçuşları yasaklayın.”

Aras’ın yaptığı açıklamanın ardından ilahiyatçı Molla Mahmut Aytekin Kudüs için dua etti. (İLKHA) 














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.