Kudüs'ün doğusu da batısı da Müslümanlarındır

Kudüs'ün doğusu da batısı da Müslümanlarındır

Şanlıurfa'da düzenlenen Kudüs'e destek mitinginde konuşan İHH Genel Başkanı ve Mavi Marmara Gazisi Bülent Yıldırım, Kudüs'ün doğusunun da batısının da Müslümanların olduğunu söyledi.

Emperyalist ABD'nin Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü işgalci terör şebekesinin "başkenti" olarak tanımasına ve büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına ilişkin karara tepkiler devam ederken, birçok ülkede Müslümanlar, meydanlara inerek bunu kınadılar.

Düzenledikleri ortak basın açıklamalarıyla karara çok sert bir şekilde tepki gösteren Şanlıurfa'daki sivil toplum kuruluşları, bugünde kentin en işlek yerlerinden biri olan Topçu Meydanı'nda Kudüs'e destek amaçlı bir miting düzenlediler.

"Zalimler İçin Yaşasın Cehennem", "Katil israil Filistin'den Defol", "Kahrolsun israil" sloganları ile tekbirlerin getirildiği mitingde, Şanlıurfa halkı yoğun katılım gösterirken, Filistin ile Türkiye bayrakları ve slogan içerikli dövizler açıldı.

Murat Çiçek'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, şiir dinletisiyle devam ederken, programda, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve STK'lar adına İbrahim Coşkun, bir açılış konuşması yaptı.

Daha sonra bir konuşma yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı ve Mavi Marmara Gazisi Bülent Yıldırım, Mavi Marmara saldırısında terör çetesinin çok korkak olduğunu gördüklerini söyledi.

"İsrail askerlerine bizim kadınlarımız ve çocuklarımız yeter"

İşgalci teröristlerin korkaklığına vurgu yapan Yıldırım, "Bu israilden öyle korkmayın. Mavi Marmara'da biz gördük onu. Bütün silahlarıyla geldiler, en gelişmiş silahlarını kullandılar, sivil halka, kadınlara ateş ettiler. 1,5 yaşındaki çocuklara bile ateş ettiler. Bunlarda vicdan yok, ama o 1,90'lık israil askeri korkudan titriyordu, bunu kendi gözümüzle gördük ve silahsız olarak biz onlara galip geldik, Allah'ın izniyle bütün dünyaya onların ne kadar zayıf olduğunu ilan ettik, yine de ilan edeceğiz. Size sadece şunu söyleyeceğim, bu israil askerlerine bizim kadınlarımız ve çocuklarımız yeter. Onlara öyle bir yumruk atarlar ki bizim Cezayirli bir kadın, bizi tutsak etmişler güya, ters ters bakan israil askerine kalktı yerinden -hepsinin elinde silahları var, elleri tetikte- tam gözünün ortasına yumruk vurdu Mavi Marmara'da ve hiç bir şey yapamadılar. Sen bu kadar korkaksın. Bir Mavi Marmara'yı dahi yenemedin. İçinde 700 insan vardı. O kadar topun, tüfeğin, uçağın vardı. Şimdi de kalkıp bütün İslam âlemine karşı kafa mı tutuyorsun? Tükürüğümüzle boğarız." dedi.

"İsrail duysun biz malımızla ve canımızla Kudüs'ün yanındayız"

İşgalci çetenin, Suriye'deki bu savaşı ve Irak'taki bu parçalanmışlığı fırsat bildiğini belirten Yıldırım, "Bir taraftan Mısır'ın Cumhurbaşkanı Mursi'yi indirdiler. Mısır'dan daha sonra Türkiye'ye 15 Temmuz darbesi yaptılar, Allah'a şükür başarılı olamadılar. Ama İslam dünyasının bu parçalanmışlığı fırsat bilerek ne yaptı? Kudüs'ü şimdi başkent ilan etmeye çalışıyor. Biliyor musunuz kardeşlerim? Mescid-i Aksa'nın altında 70'ten fazla Sinagog açtılar. O Netenyahu denilen zalim, önümüzdeki günlerde gidip bu Sinagogda ibadet edecek. 'Mescid-i Aksa'nın altı bizimdir.' diyor. Biz ne diyoruz? Kudüs'ün altı da üstü de Müslümanlarındır. Kudüs'ün doğusu da, batısı da Müslümanlarındır. Kuzeyi de güneyi de Müslümanlarındır. Müslüman, Kudüs'ü bırakamaz. Mescid-i Aksa'ya, Kudüs'e yardımlarınızı göndermeye hazır olun. Bakın daha dün Suriyeli yetim çocuklar, Fatih'te Koyuncu Baba Parkı'nda bir araya geldi. Küçücük yavrular babaları şehit olmuş, tek kalmışlar. Bazıların anne babası yok. Başlarının okşanmaya ihtiyacı var, toplandılar, kendi ihtiyaçları olduğu halde o yetimler nereye yardım gönderdi biliyor musunuz? Kudüs'e yardım gönderdi! Çünkü Kudüs bizim namusumuzdur. Filistinli o küçük kız, bizim namusumuzu korumak için cezaevine giriyor. O nedenle onlar yetim kaldığında onlara biz yardım edeceğiz. Onlar annesiz kaldığında onlara biz yardım edeceğiz. Evleri yıkıldığında onlara biz yardım edeceğiz. Onun için ne diyoruz? Hep birlikte söyleyelim: İsrail duysun biz malımızla ve canımızla Kudüs'ün yanındayız." ifadelerini kullandı.

"İslam ordusu olarak Kudüs'ün kapısını açacağız"

İslam ordusu olarak Kudüs'ün kapısını açacaklarını söyleyen Yıldırım, son olarak şöyle konuştu: "İsrail diyordu ki, Filistin'i işgal ettiğinde yaşlıları öldürürüz, gençleri de Filistin davasını unutur. Soruyorum gençler? Filistin davasını unuttunuz mu? Filistin davasını unutur dediği gençler, Filistin sınırlarını aştı Türkiye'ye kadar, İslam dünyasına kadar geldi ve hatta bütün insanlığı kapladı şimdi akın akın. Hatırlıyor musunuz? Bir dönem, nasıl 2009'da Suriye'yi, Ürdün'ü geçtik ve Gazze'ye konvoyla girdiysek, Mavi Marmaray'ı da denizden geçirdiysek, şimdi de önümüzdeki günlerde hazırlığımızı yapacağız. Eğer Kudüs'le ilgili bu işgali bitirmezlerse, Kudüs'e yürüyeceğiz. O güne hazır olun. Sadece denizden gitmeyeceğiz. Havadan da karadan da gideceğiz. İslam ordusu olarak Kudüs'ün kapısını açacağız."

Yapılan konuşmaların ardından dua ile son bulan programa, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı ve Mavi Marmara Gazisi Yıldırım'ın yanı sıra, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Mahmut Kaçar, Halil Özcan, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, siyasi parti temsilcileri, birçok STK temsilcisi, basın mensupları ve halk katıldı.

İLKHA



















































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler