Kudüs’ün işgalcilerin başkenti olarak tanınması kararı Elazığlıları sokağa döktü

Kudüs’ün işgalcilerin başkenti olarak tanınması kararı Elazığlıları sokağa döktü

ABD Başkanı Trump’ın Tel Aviv’de bulunan büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma ve Siyonist işgalcilerin başkenti olarak Kudüs’ü tanıma kararı, Elazığlıları sokağa döktü.

ABD Başkanı Trump’ın Tel Aviv’de bulunan büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma ve Siyonist işgalcilerin başkenti olarak Kudüs’ü tanıma kararı Elazığlıları sokağa döktü. Çok sayıda kişi ABD Başkanının aldığı kararı telin etmek için 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldi.

ABD Başkanın aldığı karara tepki gösteren sivil toplum kuruluşları, ortak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı sivil toplum kuruluşları adına Furkan Çiçekli yaptı. Açıklamada, ABD Başkanın aldığı karar kınanırken, bunun nedeninin Müslümanların dağınıklığından kaynaklandığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, "Her geçen gün İslam coğrafyası küresel sömürü düzenin kıskacında kan gölüne çevrilmektedir. Dün kendini muasır medeniyetler seviyesinde gören Avrupa’nın merkezinde Bosna’da yaşanan soykırım, hafızalarımızda tazeyken, Suriye’de her gün bir insanlık dramı yaşanırken, Arakan’da masum çocuklar ve kadınlar katledilirken, milyonlarca insan evlerinden ayrılmak zorunda kalmıştır. Siyonizm’in bu devirdeki kullanışlı piyonu Trump aracılığı ile ilk kıblemiz Kudüs, işgalci İsrail’in Siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunulmuştur. 1948 yılından bu yana ilk kıblemizin bulunduğu Filistin, adım adım işgal altına alınmıştır. Bu süreçte masum kadınlar, çocuklar ve erkekler dünyanın gözü önünde katledilmiştir. Bunu yapan işgalci güruh ise alçaklar tarafından şımarıklıkla nitelendirilip şirin gösterilmeye çalışılmıştır. İslam’ın ilk kıblesinde dahi ezanın yasaklanması son olarak da Kudüs’ün işgalci Siyonistlerin başkenti ilan edilmesi cüretinde bulunulmuştur. Âlem-i İslam’ı reel politik kaygılardan arınarak Amerika’dan, İsrail’den değil Allah’tan korkmaya ve ona teslim olmaya çağırıyoruz. Artık ümmetin prangalarından kurtulması ve Filistin’in kurtulması aynı çizgiye gelmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklama, İslam ülkelerine yapılan vahdet çağrısı ile son buldu.

"Dünya Müslümanları canları ve kanları ile tepki göstermeli"

ABD Başkanı Trump tarafından alınan karara tepki göstermek için üye ve gönüllüleri ile meydanlara çıkan HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yusuf Yüksel, "Bütün dünya bilsin ki Kudüs yalnız değildir. Kudüs, belki bugüne kadar yalnız bırakılmaya çalışıldı. Bundan sonra yalnız değildir, elbet işgal altından kurtarılacaktır. Dünya Müslümanlarının bugünden sonra artık kendi namusu bildikleri Kudüs’e çok ciddi bir şekilde sahip çıkmaları gerekiyor. Şuna inanıyorum ki İsrail sadece bununla yetinmeyecektir. Filistin topraklarını nasıl ki parça parça bölüp işgal ettiyse bundan sonra da bütün İslam coğrafyasını bu şekilde işgal etmeye çalışacaktır. Bütün dünya Müslümanlarının bu karara canları ve kanları ile tepki göstermesi gerektiğine inanıyorum." dedi.

"Kahrolsun İsrail", " Aksa’ya selam direnişe devam", "Kudüs Siyonizm’e mezar olacak" gibi sloganlar atan vatandaşlar, yapılan duanın ardından dağıldı.

İLKHA




























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.