Kudüs'ün işgali bugün İslam ümmetinin yaşadığı en büyük sorundur

Kudüs'ün işgali bugün İslam ümmetinin yaşadığı en büyük sorundur

“Dünya Kudüs Günü” nedeniyle Muş’ta düzenlenen basın açıklamasında, Kudüs'ün işgalinin bugün İslam ümmetinin yaşadığı en büyük sorun olduğuna dikkat çekildi.

“Dünya Kudüs Günü” nedeniyle Muş Selam, İlim, Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MUŞ SELAM-DER) öncülüğünde basın açıklaması düzenlendi.

Muş Belediye Meydanı’nda düzenlenen ve HÜDA PAR’ın yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği basın açıklaması, M. Şirin Çağlayan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sık sık tekbirlerin getirildiği basın açıklamasında, siyonist işgalci çete aleyhine pankartlar açılarak, mazlum Filistin halkının yalnız olmadığı mesajı verildi.

İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Nizamettin Yaçin, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmanın ardından gurup adına basın açıklamasını okuyan İnan Sur, 1948’den bu yana siyonist terör çetesinin işgali altında bulunan Filistin topraklarının büyük katliamlara maruz kaldığını hatırlatarak, Kudüs'ün işgalinin bugün İslam ümmetinin yaşadığı en büyük sorun olduğuna vurgu yaptı.

“Bir gece, kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed'i) Mescid-i Haram’dan, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya götüren Allah, noksan sıfatlardan münezzehtir. O, gerçekten işitendir, görendir.” ayetini hatırlatarak basın açıklamasına başlayan Sur,   "1948 yılında İslam ümmetinin bağrına saplanan hançer, bugüne kadar bizlere unutulmadık acılar yaşattı." dedi.

Sur, “Müslümanların ilk kıblesi, Resulullah'ın Mirac’a yükseldiği mukaddes belde Kudüs, 70 yılı aşkın zamandır siyonistlerin işgali altında. Daha dün gibi hatırladığımız, acının yüreklerde korlaştığı Kudüs'ün işgali, bugün İslam ümmetinin yaşadığı en büyük sorundur. Unutulmamalı ki; Kudüs hür olduğunda ümmet hür olmuş, esir olduğunda zillete düçar olmuştur. Bilmeliyiz ki; bizler sessiz ve tepkisiz kaldıkça, işgalin her gün biraz daha yayıldığı bu mukaddes beldede, Müslüman kanı akmaya devam edecek, siyonist ateş sadece Kudüs'ü değil, bütün bir ümmeti yakacaktır.” dedi.

“Siyonistlerin bu kirli tezgâhı, ümmetin göstereceği birlik ile dağıtılmalıdır”

“Yemen’i, Suriye’yi, Libya’yı, Afganistan’ı ve coğrafyamızın diğer beldelerini yakan zaten bu ateş değil midir?” diye soran Sur, şunları söyledi:

“Müstekbirler, hatırda tutmak ve daha güçlü bir direniş göstermek için Kudüs’ü andığımız bugünlerde dahi daha büyük bir işgalin kapılarını aralamak için yeni planlar yapmaktadır. Haydut Amerika’nın ‘Yüzyılın Anlaşması’ projesi bu gerçeğe işaret etmektedir. Aslında ‘Yüzyılın İşgalini’ hedefleyen şeytani plan, sadece Kudüs'ü değil, bütün mukaddes beldelerimizi hedef almaktadır. ‘Arz-ı Mev'ud’ hedefine ulaşmak isteyen siyonistlerin bu kirli tezgâhı, ümmetin göstereceği birlik ile dağıtılmalıdır. Yine unutmamalıyız ki bizler parçalanmaya devam ettikçe, çekiştiğimiz ve de çatıştığımız müddetçe, dünya müstekbirlerinin iştahı kabaracak, pervasızca yeni katliamlar işleyeceklerdir. Şu da bilinmeli ki Kudüs, ne sadece Filistin toprağıdır ne de Arapların vatanı. Kudüs, bütün Müslümanların, İslam milletlerinin mukaddes beldesidir. Bu gerçek dolayısıyla mukaddes toprakları savunmak ve işgali sonlandırmak da hepimizin öncelikli vazifesidir. Müslümanlar için Mescid-i Aksa; Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’den sonra yeryüzündeki en mukaddes mabettir.”

“Siyonistlerin ilk hedefi Müslümanlar, nihai hedefleri ise bütün bir insanlığı köleleştirmektir”             

Bugün Kudüs'ü her zamankinden daha çok gündemde tutmak ve Hürriyeti için mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizen Sur, zalimler topluluğu tüm imkânlarıyla İslam ümmetini hedef almışken, Müslümanların tepkisizce oturmasının büyük bir vebal olduğunu ifade etti.

İslam ümmetinin yaşadığı acıların sebebinin siyonist çeteler olduğunu dile getiren Sur, “İslam ümmetinin yaşadığı acıların ana sebebi; fesat yayan, yeryüzünde ilk asabiyet tohumlarını eken lanetli siyonistlerdir. Tarihi süreçte İslam milletlerine her türlü zulmü reva gören israiloğulları, bugün topraklarımızdaki fitnenin de kaynağıdır. Gayr-ı meşru rejimlerinin varlığını ayakta tutabilmek için her türlü melaneti işleyen siyonistler, İslam coğrafyasında oluşturdukları kaos ve kargaşadan beslenmektedir. İşledikleri cürümlerle sadece Müslümanları değil, bütün insanlığı tehdit eden işgalci siyonistlere karşı mücadele etmek, aynı zamanda tüm insanlığın vazifesidir. Siyonistlerin ilk hedefi Müslümanlardır, nihai hedefleri ise bütün bir insanlığı köleleştirmektir.” diye konuştu.

“Bugün, her zamankinden çok daha fazla kardeşliğe, birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız vardır”

İslam ümmetine de seslenen Sur, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bizler buradan İslam ümmetine, ümmetin bütün fertlerine sesleniyoruz. Bugün, her zamankinden çok, daha fazla kardeşliğe, birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Rabbimizin emrettiği şekilde aramızda İslam kardeşliğini tesis etmek, ümmet olarak bizim en öncelikli meselemizdir. Bunun için çalışmalı, bunun için zemin hazırlamalıyız. İslam coğrafyasındaki savaşlar, zulümler, akan kanlar ve çiğnenen mukaddesatlar, ümmetin vahdetiyle son bulacak ve Kudüs, özgürlüğüne kavuşacaktır. Müslümanlar kardeş olduklarının farkına vardığında, birbirleriyle ilgili ötekileştirici, çatışmacı dili bıraktıklarında, artık namluların yönünü birbirlerine doğrultmadıklarında muzaffer olacaklardır. Kudüs, bizim birleşmemizi beklemektedir. Biz kendi aramızda birlik kuramazsak, bu zillet hali ve yaşadığımız bu acılar, katmerlenerek devam edecektir. İçinde bulunduğumuz bu mübarek ayda, ümmetin içinde bulunduğu hali, Kudüs davasını ve kendi sorumluluğumuzu çok daha fazla düşünmeli, bol bol dua etmeli, Müslümanların birlik ve beraberliği için harekete geçmeliyiz. Artık Müslümanlar olarak kendimize gelelim ve bu mezalime son verecek adımlar atalım.”

Son olarak İslam ülkelerini yöneten idarecilere seslenen Sur, “Ümmetin halini görmezden gelmeyin. Müslümanların düştüğü bu halden en çok sizler sorumlusunuz. Yarın, bütün bunların hesabı sizden de sorulacaktır. Bu ağır vebalin altından kalkamazsınız. Müslümanların kanına giren zulüm güçleriyle işbirliği yapmaktan, özellikle de siyonist rejim ile münasebetten kaçınmalısınız. Siyonistlere cesaret verecek tavırlar içine girdikçe, kendinize de ümmete de ümmet coğrafyasına da büyük zararlara sebebiyet veriyorsunuz. Bu anlamda daha önce de dile getirdiğimiz şu çağrımızı yineliyoruz, siyonistlerle olan askeri ve ekonomik iş birliklerini sonlandırın. Kudüs'ü bir bütün olarak Filistin'in başkenti ilan edin ve buna ilişkin pratik adımlar atın. Yıllardır büyük sıkıntılar çeken, saldırılara uğrayan Gazze'nin üzerindeki ablukanın kalkması için her türlü baskıyı oluşturun. siyonist sermayenin ülkenizde ticaret yapmasına izin vermeyin. Filistin topraklarını işgal altında tutan siyonistlerin meşru olmayan rejimini tanımaktan vazgeçin.” çağrısında bulundu.

Basın açıklamasının ardında ABD ve terör çetesi bayrağını yakmaya çalışan gençlere, "çocuklar etkilenir gerekçesiyle" emniyet güçleri tarafından engel olunarak bayrakların yakılmasına müsaade edilmedi. Daha sonra gençler, bayrakları parçaladıktan sonra sessiz bir şekilde dağıldılar.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.