"Kudüs'ün kutsiyetine el uzatılmasına asla izin veremeyiz."

"Kudüs'ün kutsiyetine el uzatılmasına asla izin veremeyiz."

İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesinde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kudüs'ün kutsiyetine el uzatılmasına asla izin vermeyeceğiz." dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi, Türkiye'nin ev sahipliğinde Lütfi Kırdar Kültür ve Kongre Merkezi'nde başladı. Zirveye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın da aralarında bulunduğu 23'ü lider düzeyinde 48 ülkeden temsilci katılıyor.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Kudüs'ü siyonistlerin başkenti olarak tanıma kararının işgal girişimini meşrulaştırdığını söyledi.

Çavuşoğlu, İslam ümmetinin bu tabloya sessiz kalmasının beklendiğini söyleyerek “Ama biz hiçbir zaman susmayacağız. Bu zorbalık barış olasılığını ve ortak yaşam zeminini yok etti. ABD’nin aldığı bu karar, bizim için yok hükmündedir.” diye konuştu.

Çavuşoğlu, “Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanıyan bizler, diğer ülkeleri Filistin Devletini 1967 sınırları temelinde ve başkenti Doğu Kudüs olacak şekilde tanımaya teşvik etmeliyiz” dedi.

İİT ve diğer ilgili mekanizmaların bu konuda sağlayacağı desteğin önemine dikkati çeken Çavuşoğlu, “Kudüs’ün kutsiyetine ve tarihi statüsüne el uzatılmasına asla izin vermeyeceğiz." dedi. (İLKHA) 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.