Kulp Merkez Camii ibadete açıldı

Kulp Merkez Camii ibadete açıldı

Kulp Belediyesi ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla inşa edilen Merkez Camisi gerçekleştirilen toplu açılış töreni ile ibadete açıldı.

Kulp Belediyesince Merkez Camii için İlçe Müftülüğüne tahsis edilen arsa üzerinde Kulp Belediyesi ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla inşa edilen Merkez Camisi gerçekleştirilen toplu açılış töreni ile ibadete açıldı. Açılış törenine Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker,Ebubekir Bal, önceki dönem Milletvekilleri İhsan Arslan ve Kutbettin Arzu, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla,İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Fatih Kılınç, Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Fatih Dülgeroğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, Ak Parti Kulp Belediye Başkan Adayı Feyzullah Şimşek, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Merkez camisinin, farklı mimarisiyle ilçenin en görkemli ve 2000 kişi kapasitesiyle en büyük camisi olduğunu belirten Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Fatih DÜLGEROĞLU “7 ay gibi kısa bir sürede inşaatına başlayıp tamamladığımız Merkez Camisini ibadete açmanın sevincini yaşıyoruz. 4,5 milyona mal olan Merkez camisi inşaatının 2 milyonu Kulp Belediyesince karşılandı. Diğer kısmı ise hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarıyla karşılandı. Cami inşaatına maddi manevi destekte bulunan tüm hayırsever vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Merkez Camii Kulp ilçesine hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler