Kulp’ta PKK protesto edildi

Kulp’ta PKK protesto edildi

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde düzenlenen mitinde bir araya gelen yüzlerce kişi, PKK aleyhine slogan atarak yürüyüş yaptı.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu öncülüğünde, “Teröre lanet, şehide saygı” mitingi düzenlendi.

Miting için Yeni Mahallede bir araya gelen yüzlerce kişi, Turgut Özal Caddesindeki kaymakamlık binası önüne kadar yürüdü. Mitingde, çatışmalarda hayatını kaybeden askerler için saygı duruşu yapıldı.

Miting de bir konuşma yapan Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, “Kulp halkı teröre karşı hep dik durmuştur. Kulp halkı dik durduğu için hain, PKK Kulp halkını çeşitli zamanlarda cezalandırmıştır. 1 Ocak 1995 yılında Hamzalı köyünde terör örgütü PKK 23 vatandaşımızı hunharca katletmiştir. O vatandaşlarımızın içinde 6 aylık Fatma bebek, 23 yaşındaki Aysel Tanrıverdi, 85 yaşındaki Tayyip dedemiz de vardı. Biz Kulp halk olarak unutmadık. Bundan sonra da unutmayacağız. PKK terör örgütünün arkasındaki siyasi uzantısı da asla Kürt değildir, asla Kürt halkının temsilcisi değildir.” dedi. (Emrah Deniz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.