Kültür ve Turizm Bakanı Çelik Srebrenitsa'da

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik Srebrenitsa'da

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Srebrenitsa katliamının 18'inci yıldönümü vesilesiyle düzenlenen törene katıldı. Çelik Srebrenitsa'daki konuşmasında, "Srebrenitsa, birlikte yaşayabilme erdem ve mutluluğunu anlatan geçmişten gelen bir çığlıktır" dedi.

HABER MRK - Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Srebrenitsa katliamının 18'inci yıldönümü vesilesiyle düzenlenen törene katıldı.

 

Çelik Srebrenitsa'daki konuşmasında, "Srebrenitsa, birlikte yaşayabilme erdem ve mutluluğunu anlatan geçmişten gelen bir çığlıktır"dedi.

 

Boşnak kardeşlerimizin acılarını paylaşıyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

 

"İnsanlık onurunun sistematik bir şekilde çiğnendiği meşum olayın 18'inci yıldönümü vesilesiyle bugün Boşnak kardeşlerimizin acılarını paylaşmak ve desteğimizi bir kere daha ortaya koymak üzere burada toplanmış bulunuyoruz.

 

Her yıl 11 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen anma törenleri, bir yandan acılarımızı tazelerken, diğer yandan savaşın ve özellikle soykırım suçunun korkunç yüzünü insanlığa bir kez daha hatırlatmaktadır.

 

Srebrenitsa'da yaşananların tasvir edilmesine yürekler dayanmamaktadır

11 Temmuz, sadece geçmişteki acıları hatırladığımız hüzünlü bir gün değildir.

 

Srebrenitsa bizlere dini, etnik kökeni, kültürü ne olursa olsun tüm halkların birarada yaşayabilme erdem ve mutluluğuna ulaşabilmesi gerektiğini anlatan geçmişten gelen büyük bir çığlıktır.

 

Geçmişte yaşananları unutmak soykırım şehitlerine en büyük kötülüktür

Bu ve benzeri acıların tekrar yaşanmaması için tüm halkların üzerine düşen sorumluluğu idrak etmesi lazımdır. Geçmişte yaşananları unutmak, soykırım şehitlerinin anılarına ve aziz ruhlarına yapılan en büyük kötülük olacaktır. Acılar elbette unutulmaz, hatıralarımız ise ortak kimliğimizi oluşturur. Türkiye'nin, kardeşi Bosna Hersek halkının kimliğinin muhafazası ve ilerlemesi hususunda kararlı ve inançlı olduğunu vurgulamak isterim.

 

Bosna Hersek'in barış, istikrar ve refahına büyük önem atfediyoruz

Tarihten gelen köklü ilişkilere sahip olduğumuz dost ve kardeş Bosna Hersek'in barış, istikrar ve refahına büyük önem atfettiğimizi belirtmek, bu ülkenin toprak bütünlüğü ve egemenliğinin muhafazası ile uluslararası tanınmış sınırları dahilinde işleyen bir devlet yapısına sahip olmasına dair taahhüdümüzü bir kez daha teyit etmek istiyorum.

 

Türkiye, Bosnalı kardeşlerimizin yanındadır

Aziz şehit yakınları; Bosna Hersek, Türkiye'nin ve Türk halkının gönlünde çok müstesna bir yere sahiptir. Türkiye her zaman ve her koşulda Bosna Hersek'in ve Boşnak kardeşlerimizin yanında olmuştur, bundan sonra da olmaya devam edecektir.

 

Türkiye olarak benzer acıların tekrar yaşanmaması için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğimizi vurgulamak istiyorum.

 

Arzumuz; sadece siyasi liderlerin değil, farklı milletlere mensup hüzünlü annelerin çocuklarının artık özgürce ve gelecekten korkmadan birlikte ekmeklerini paylaşacakları günlere kavuşmaktır." (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.