Kumçatı İslami Düğün ile Şenlendi (Video)

Kumçatı İslami Düğün ile Şenlendi (Video)

Şırnak'ın Kumçatı beldesinde yapılan ilk İslami düğün, halkın yoğun katılımıyla yapıldı. Damadın abisi İhsan Tekin; "Dilerim halkımıza örnek olur" dedi.

ŞIRNAK - Şırnak'a 15 km uzakta bulunan ve İslami hassasiyetlerinden dolayı yıllardır düğün yapılmayan Kumçatı belde bir ilk yaşandı. Yöre halkının İslami düğünlere teveccüh ettiği bölgede yapılan bu düğün halkın büyük ilgisini çekti.

 

Kutlu Doğum Mevlit Alanında yapılan düğünde, damadın babası Reşat Tekin, gelenleri tek tek alan girişinde karşıladı.

 

Düğüne ses sanatçıları Mustafa, Bilal ve Remzi beraber katıldılar. Bir gün boyunca devam eden düğün, sanatçıların seslendirdiği bir birinden güzel ilahiler ve gençlerin halayları eşliğinde şenlendi.

 

Düğün hakkında görüşlerine başvurduğumuz damadın abisi İhsan Tekin; "Allah hepinizden razı olsun. İnşallah milletimiz bu düğünleri artık tercih eder, düğünlerimiz güzeldir, islamidir. Tamamen tekbir ve salâvattır. Allah tüm Müslümanların hayrını kabul etsin." ifadelerini kullandı.

 

Düğüne katılan Molla Sait Saka: "Düğününüz hayırlı olsun. Allah Tüm Müslümanların düğünlerine hayır ve bereket katsın. Allah Müslümanların başındaki bu zulmü kaldırsın ve Müslümanları korusun. Allah İsrail, ABD ve müttefiklerini kahru-perişan etsin. Allah hepimizi Kuran ve Peygamber yolu üzerine hidayet etsin." dedi.

 

Düğün ikindi vaktine yakın ilahi ses sanatçısı Mustafa'nın yaptığı dua ile son buldu.

 

Düğün bitiminde misafirleri kapıda uğurlayan damadın babası Reaşt Tekin: "Allah hepinizin ecrini artırsın. Çok memnunum. Allah bunu İslami hizmete vesile kılsın inşallah. Allah hepimizin çocuklarını Kuran ve İslam ile hidayet etsin. Düğünümüz çok güzel geçti. Allah tüm Müslümanlardan razı olsun" temennilerinde bulundu. (Emcet Yalçın - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.