Kumluca köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi

Kumluca köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine bağlı Kumluca köyünde, Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Taşlıçay'ın Kumluca köyünde, Şehit Er Hüseyin Kaya İlkokulu öğretmenleri tarafından,  "Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, okunan Mevlid-i Şerif ve seslendirilen ilahi ve ezgilerle devam etti.

Programda bir konuşma yapan Din Kültürü Öğretmeni Yunus Özdemir, İslam coğrafyasında yaşanan adaletsizliklere dikkat çekti.

"Bir ülke savaşılarak kazanılabilir ama adalet olmadan hiçbir ülke ayakta duramaz"

İnsanların Hz Muhammed'in hayatına tabi olmakla adaleti tesis edebileceğini söyleyen Özdemir, “İnsanlar arasında adaletin hâkim olması için Resulullah mücadele etmiştir. Nasıl ki bir insanın hayatı ruhsuz devam edemiyorsa, kâinat da adaletsiz olmaz. Bütün ülke savaşılarak kazanılabilir ama adalet olmadan hiçbir ülke ayakta duramaz. Çünkü adaletin olmadığı yerde huzur da olmaz. Bu yüzden 'adalet Peygamberi' diyoruz. Resulullah'ın hayatını örnek aldığımızda dünya coğrafyasında adalet hâkim olur ve insanlar huzur içinde yaşar. Peygamberimizin hayatına baktığımızda o hiçbir zaman adaletsizlik ve ayrımcılık yapmamıştır. Kendi öz akrabasına dahi en ufak bir torpil geçmemiştir. Ama bugün kendi içimizdeki adalete baktığımızda neden ilerlemediğimizin ve gözyaşının neden eksik olmadığını çok iyi anlıyoruz." dedi.

Yoğun yağmura rağmen, köy halkının alanı terk etmemesinin, programın gayesinin iyi anlaşılmasından kaynaklandığının altını çizen Özdemir, programda emeği geçen okul yönetimine teşekkür etti.

Etkinlik yapılan konuşmaların ardından küçük çocukların okuduğu hadisler ve ilahilerden sonra yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler