Kur'an-ı Kerim ziyafetine yoğun ilgi

Kur'an-ı Kerim ziyafetine yoğun ilgi

Bingöl’de İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Kur'an-ı- Kerim ziyafeti, katılımcıları adeta mest etti.

Bingöl’de İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen ve yoğun ilginin gösterildiği Kur'an-ı- Kerim ziyafeti programı, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Merkez Hacılar Camii’nde gerçekleşen programda, dünya ve Türkiye dereceleri olan, Bafra Müftülüğü Din Görevlisi Cihan Kodal, KKTC Lefkoşa Hz. Ebubekir Camii İmam Hatibi Hakan Moral, Bingöllülere Kur'an ziyafeti sundu.

Programa katılan halkın, okunan Kur'an-ı Kerim’i huşu içinde dinlediği görüldü.

Bingöl Merkez Hacılar Camiinde yapılan Kur’an-ı Kerim tilaveti ardından İLKHA mikrofonuna konuşan Bafra Müftülüğü Din Görevlisi Cihan Kodal, "Bingöllümüze Samsun ilinden geliyoruz.  Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Kıraat İlmi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin açılışını yapacağız.  Açılıştan sonra Kur’an-ı Kerim ziyafetini vereceğiz. Rabbim bu hayırlı hizmetlerinden dolayı katkısı geçen herkesten razı olsun. Rabbim hepimizi Kur’an hadimlerinden eylesin." dedi.

KKTC Lefkoşa Hz. Ebubekir Camii İmam Hatibi Hakan Moral da Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Kıraat İlmi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin açılışı için Kıbrıs'tan geldiklerini söyledi.

Moral, "Bingöl’e ilk kez geliyorum. Gerçekten manevi anlamda çok güzel durum ve tablolara şahit olduk.  İnşallah Kıraat İlmi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin adıyla müsemma olmak kaydıyla buradan başlayarak diğer üniversitelere de ilmi yönde faydası olacağına inanıyoruz bu hayra vesile olan rektör hocamız başta olmak üzere herkesten Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

"Kıraat İlmi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ilimizin geleceğine ışık tutacak"

Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Kıraat İlmi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yarın açılışının yapılacağını ifade eden Bingöl İl Müftü Vekili Şemsettin Aydoğdu, merkezin açılışı için gelen kurraların, kalplere adeta rahmet damlalarını akıttıklarını söyledi.

Aydoğdu, kurralara teşekkürlerini sunarak açılışı yapılacak merkezin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. (İLKHA)



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler