​Bitlis’te Kur'an kursu öğrencileri türbe ve tarihi yerleri gezdiler

​Bitlis’te Kur'an kursu öğrencileri türbe ve tarihi yerleri gezdiler

​Yaz Kur’an kursunda okuyan çocuklar, hocalarıyla birlikte Bitlis’te bulunan türbe ve tarihi camileri gezerek, hem bilgilendiler hem de diğer camideki arkadaşlarıyla tanışarak kaynaştılar.

Yaz Kur’an kursunda okuyan çocuklar, kentte bulunan türbe ve tarihi camileri gezdiler. Kentin varoş mahallelerinde, yaz Kur’an kursunda okuyan cami müdavimleri, hocaları nezaretinde kentte bulunan türbe ve tarihi camileri gezdiler. Birçok camide okuyan öğrenciler hocalarıyla birlikte Merkez Ulu Camii’nde bir araya geldiler. Yaklaşık 200 öğrencinin bir araya geldiği camide farklı görüntüler oluştu. Ulu Camii’nin tarihi ihtişamına hayran kalan çocuklar, gönüllerince gezip eğlendiler.

Farklı camilerden ve mahallelerden gelen çocuklar tanışıp kaynaştılar. Toplanan çocuklara camilerin önemi ve işlevi hakkında bilgi veren Yeni Cami İmam Hatibi Suphullah Uysal, camiler Müslümanların ibadet yerleri olduğunu vurgulayarak, Hazreti Muhammed'in (Sallalahu aleyhi vesselem), Mekke’den Medine’ye hicret ederken, kendi evinden önce ilk olarak Mescid-i Nebevi’yi inşa ettiğini hatırlattı.

Camilerde bulunan minber, mihrap, kürsü, minare, müezzin mahfilini tek tek görevleriyle birlikte öğrencilere tanıtan Uysal, çocukları gezdirdikleri Bitlis’teki tarihi camilerin tarihi hakkında bilgi verdi. Konuşmaların ardında hocalar, öğrencileriyle birlikte çarşı merkezinde geçerek, birçok tarihi camileri dolaştılar. En son Alemdar Camii’nde medfun bulunan ve Peygamber Efendimizin hicret esnasında, yaklaşık 7 ay misafiri olduğu Feyzullah El Ensari’nin türbesini ziyaret ettiler.

“Kur’an aşkıyla yetişen gençler Allah’ın davasını omuzlayacaklar”

Yaz Kur’an kursunu vesile bilip, Bitlis’in tarihi camilerini ve sahabe türbelerini öğrencileriyle birlikte gezmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Fatih Cami İmam Hatibi Ömer Işık, cami öğrencileri arasındaki kaynaşmanın önemine dikkat çekti.

Işık, “Farklı camilerdeki hocalarımızla böyle bir organizasyon tertip ettik. 100’ü aşkın öğrencilerimizle Bitlis’in tarihi yerlerini, caminin atmosferini birlik ve beraberlik içerisinde yaşadık. Bu organizasyonda emeği geçen hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Rabbim bu gençlerimize sahabe şuurunu nasip etsin. Bu gençler Kur’an okuyarak, namaz aşkını kalplerinde taşıdığı müddetçe, inşallah anarşiye ve teröre yol vermeyecekler; Allah’ın davasını omuzlayıp taşıyacaklar. Rabbim bu gençlerimizin önünü açsın.” dedi.

“Camiler, Peygamber ve sahabelerin bizlere mirasıdır”

Yeşil Cami İmam Hatibi Emrullah Uysal ise çocuklara cami sevgisini aşılamak ve diğer camilerdeki öğrencilerle tanışma ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla böyle bir program düzenlediklerini dile getirerek, şunları söyledi:

“Öğrencilerimi, diğer imam arkadaşlarla birlikte, Bitlis’in tarihi camilerini gezdirip dolaştırdık. Onlara camilerimizi tanıtmaya çalıştık. Camiler, Allah (cella cellahu) evleri, Müslümanların mabed yerleridir. Peygamber ve sahabelerin bizlere mirasıdır. Bu mirası ayakta tutmak, canlı tutmak adına 200 aşkın öğrencilerimizle birlikte şu an camilerimizi geziyoruz. Sahabelerden olan Feyzullah El Ensari’nin türbesinin yanındayız. Bu sahabeyi tanıtmaya çalışıyoruz öğrencilerimize. Çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirmek istiyoruz.”

“Bu organizasyonları artırılarak devam ettirilmeli”

Öğrencileriyle birlikte düzenlenen türbe ve tarihi camileri gezme organizasyonuna katılan Kurubulak Cami Müezzini Nasih Aslanhan, hem türbe ve tarihi camilerin tanıtımı, hem de farklı camilerde okuyan örencilerin kaynaşması amacıyla yapılan bu organizasyona katılmanın kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini ifade etti.

Merkeze bağlı Kireçtaşı köyü Cami İmam Hatibi Hüseyin Elban ise köyde bulunan öğrencilerinin, merkezdeki türbe ve tarihi camileri gezip, bunlar hakkında bilgi sahibi olmalarının kendileri için çok önemli olduğunun altını çizerek, bu organizasyonların daha da artırılarak devam ettirilmesi temennisinde bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler