​"Kur’an, Siyer ve Temel Dini Bilgiler zorunlu dersler olması gerekiyor"

​"Kur’an, Siyer ve Temel Dini Bilgiler zorunlu dersler olması gerekiyor"

​15 Şubat’ta sona erecek olan seçmeli dini derslerin tercih edilmesi için ailelere çağrıda bulunan Diyanet-Sen Bitlis Şube Başkanı Behzat Durak, seçmeli derslerin zorunlu hale getirilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

İlköğretim 4’üncü sınıfta öğrencilerin seçmeli ders olarak tercih edeceği Kur’an-ı Kerim, Siyer ve Temel Dini Bilgiler için tercihler 15 Şubat’ta sona eriyor. Ailelere, çocuklarının bu dersleri tercih etmesi için STK, kanaat önderleri ve eğitimciler tarafından çağrılar gelmeye devam ediyor. Bu derslerin seçmeli olmaktan çıkarılarak zorunlu hale getirilmesi için yetkililere seslenen Diyanet-Sen Bitlis Şube Başkanı Behzat Durak, bu derslerin tercih edilmesinde ailelerin habersiz olduğunu hatırlatarak, derslerin zorunlu hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

Durak, “İlköğretim 4’üncü sınıfta seçmeli dersler olarak belirlenen Kur’an-ı Kerim, Siyer ve Temel Dini Bilgiler, devletimizin yetkilileri tarafından seçmeli ders olmaktan çıkarılıp, zorunlu okutulan dersler kategorisine almasını istiyoruz. Sebebi ise ülkemiz öteden beri dini ve diyanetiyle bir bütündür. Özgeçmişi, mirası, dini ve diyanetiyle tanınan bir ülkedir. Bu ülkenin ayakta kalmasının temel yegâne sebebi arasında, hepimizin malumu dini ve manevi değerlerin bütün olmasından kaynaklanıyor.” dedi.

“Manevi ve dini değerleri olamayan toplumlarda, büyük facialar meydana gelmektedir”

Bir toplumu ayakta tutmanın tek yolu, o toplumları dini değerlerle, manevi donanımlarla olabileceğine vurgu yapan Durak, şunları söyledi: “Manevi ve dini değerleri olamayan toplumlarda, büyük facialar meydana gelmektedir. Bunları önlemenin, bunların önüne geçmenin tek yolu vardır. Halk ve toplum olarak bizler, büyüklerimizden miras kalan dini değerlerimize sahip çıkmak ve bunu gelecek nesillerimize aktarmaktır. Gerek devlet yetkilileriyle, gerekse de toplumun diğer kademeleriyle birlikte buna sarılıp, bunu tercihli ders olmaktan çıkarıp, zorunlu dersler kategorisine katmamız gerekiyor. Kur’an-ı Kerim, dinimizin asli unsurudur. Siyer, Kur’an-ı Kerim ile bütünleşen bir derstir. Akabinde Temel Dini Bilgiler ise dini donanım için olması gereken ve olmaması durumunda da büyük sıkıntıların olacağı durumlardır. Dolayısıyla bizler, toplum olarak ülkemizde yaşayan bütün velileri, bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

“Halkın büyük çoğunluğu din derslerinin zorunlu hale gelmesini istiyor”

Kur’an-ı Kerim, Siyer ve Temel Dini Bilgiler derslerinin, tercihli derslerden çıkarılıp, zorunlu okutulması gereken dersler kategorisine alınması için yetkililere seslenen Durak, özellikle ülkede şu an yetkili ve etkili olan siyasi gücün bu konuda müdahil olması ve yetkililerin milli eğitim eliyle zorunlu hale getirilmesini arzu ettiklerini ifade etti.

Halkın büyük çoğunluğunun dini derslerin zorunlu hale getirilmesini istediğine vurgu yapan Durak, “Kur’an-ı Kerim, Siyer ve Temel Dini Bilgiler derslerini, ülkemizde yaşayan halkın çoğu bunun zorunlu hale gelmesini arzuluyor. Bizler, toplum olarak buna dikkat etmemiz gerekiyor. Bu yıl tercih edilmesi geren Kur’an-ı Kerim, Siyer ve Temel Dini Bilgiler dersleri için öğrenci olan veliler en geç 15 Şubat’ta kadar mutlaka tercihlerini yapsınlar. Bu konuda velilerimizi duyarlı olmaya davet ediyoruz.” dedi.

“Eğitim camiası tercihler konusunda aileleri bilgilendirmeli”

Son olarak Durak, konu hakkında eğitim camiasının aileleri bilgilendirmesi gerektiğinin altını çizerek, sözlerini şöyle tamamladı: “Öğretmenlerimizin, okul müdürlerimizin, tercih edilmesi gereken Kur’an-ı Kerim, Siyer ve Temel Dini Bilgiler konusunda, özellikle velileri aramak suretiyle bilgilendirip, bu dersleri tercih etmeleri konusunda haberdar etmeleri gerekiyor. En geç 15 Şubat tarihine kadar bu tercihlerin yapılması gerektiğini ifade etmeleri gerekiyor. Özellikle öğretmen ve müdürlerimizden bu hassasiyet ve duyarlığı göstermelerini, bu manevi sorumluluklarını yerine getirmelerini bekliyoruz.” (İLKHA) 





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.