"Kurak geçen kış mevsimine rağmen meralar yeterli"

"Kurak geçen kış mevsimine rağmen meralar yeterli"

​Muş’ta küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan vatandaşlar bölgede son yılların en kurak kış mevsimi yaşanmasına rağmen meraların hayvanlar için yeterli olduğunu söylediler.

Bölgede son yılların en kurak kış mevsimi yaşanmasına rağmen meraların hayvanlar için yeterli olduğunu söyleyen vatandaşlar, kurak bir yıl beklediklerini ancak hem ekinlerin hem de meraların şu an için çok iyi olduğunu belirttiler.

Muş merkeze bağlı Konukbekler beldesinde küçük baş hayvan yetiştiriciliği yapan vatandaşlardan Behçet Alkan, kurak geçen kış mevsimine rağmen meraların iyi olmasının Allah'ın bir lütfu olduğunu belirtti.

Alkan, "Çok şükür şu an için meralarımız yemyeşil. Hayvanlarımız karnı tok bir şekilde eve dönüyor. Gölgemizde kurak bir kış mevsimi yaşanmıştı. Bundan dolayı kurak bir yıl bekliyorduk. Fakat kurak geçen kış mevsimine rağmen meralarımız yeterli durumda. Bizim tek geçim kaynağımız bu hayvanlarımız. Eğer bu yıl kurak geçseydi perişan olurduk. Kuzularımız artık büyümeye başladılar. Onlarda meralarda otlanıyor. Meralar iyi olmasa gelişmezler. Bizim kazancımız zaten kuzuları satınca oluyor. Meraların iyi olmasından dolayı çoğu hayvanımız besi hayvanı gibi. Bu da Allah'ın bir lütfudur." şeklinde konuştu.

Her yıl çetin kış şartlarında hayvanları beslediklerini fakat bu yıl kış ayında kar yağışının olmamasından dolayı rahat ettiklerini söyleyen Sıraç Alataş ise "Bizim bölgede normalde kış mevsimi çok çetin geçer. Bizim içinde kışın hayvan beslemek tam bir çile olur. Fakat bu yıl çok güzel geçti. Meralar yeterli gelmez diye korkuyorduk. Fakat korkulan olmadı. Çok şükür meralarımız iyi durumda. Yaklaşık bir ay sonra yaylalara çıkacağız. Kar yağışının olmamasına rağmen zaman zaman yağmurun yağması hem otlaklar hem de ekinlerimiz için çok bereketli oldu. Meralar iyi olunca çobanlarımız da rahat ediyor. Hayvanları ot için fazla dolandırmak zorunda kalmıyorlar." dedi.

Burhan Agun da kuraklık endişesinden dolayı komşu köylerin yağmur duasına çıktığını fakat merakların yeterli olduğunu bunun içinde Allah'a şükrettiklerini ifade etti. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 
























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler