"Kur’an ayında Kur’an’la haşir neşir olmak lazım"

"Kur’an ayında Kur’an’la haşir neşir olmak lazım"

​Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde hatimle kılınan teravih namazına iştirak eden akademisyen Abdulrakip Arslan, teravihten sonra yaptığı açıklamada hatimle namaz kılmanın önemine değindi.

Ergani’de ilçesinde hatimle teravih namazı çarşı merkezinde yer alan Hacı Reşit Camiinde kılınıyor. Sabri Berat Sezer ve Ömerül Faruk Solmacı isimli hafızlar tarafından hatimle kıldırılan teravih namazına her yaştan vatandaş iştirak ediyor.

Namaz sonrası İLKHA mikrofonlarına konuşan Siirt Üniversitesi Akademisyenlerinden eski Ergani Müftüsü Abdulrakip Arslan, Ramazan ayının Kur’an ayı olduğunu söyledi.

Ramazan orucunun bütün güzellikleriyle devam ettiğini belirten Arslan, “Bizleri bu günlere ulaştıran Allah'a hamd ediyoruz. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu azaptan kurtuluş olan bu günlerin güzellikleri bütün İslam dünyasında devam ettiği gibi ilçemizde de teravihiyle, iftarıyla, sahuruyla, sadakasıyla devam etmektedir. İki seneden beridir sürdürmekte olduğumuz hatimle namaz bu sene de gördüğünüz gibi cemaatimizle eda etmekteyiz. İlçemizin her köşesinden gelip bu güzellikten hissedar oluyorlar.” dedi.

Ramazan ayının Kur’an ayı olduğunu belirten Arslan sözlerini şöyle sürdürdü: “Kur'an ayında Kur’an’la haşir neşir olmak lazım. Cenabı Allah bu ayı Kur’an’a has etmiştir. Bizim cemaatimiz de Kur’an-ı Kerim’in bir hatmesini namazda kıyamda dinlemektedirler. Peygamberimiz ‘Rabbiniz size orucu farz kıldı, ben de size kıyamını farz kıldım.’ Buyurmuştur. Ne kadar çok kıyamımızı uzatırsak, namazın en faziletlisi de kıyamı uzun olandır. Bu cemaatimiz geçen sene olduğu gibi hatimle namaza iştirak ettiler. İlçemizin Kur’an ziyafetinden hissedar oluyorlar. Burada bu güzelliklerin yaşanmasıyla inşallah kıyamete kadar bütün camilerde yaşanır. En azından bir camide yaşanmakla bu nurdan eksik değiliz.”

Arslan, teravih namazlarının hürmetine Filistinli kardeşlerimizin muzaffer olmasını dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Hatimle teravih namazından memnun olduklarını dile getiren cami müdavimleri de ileriki yıllarda da hatimle teravihe devam edilmesini istediler.

İLKHA
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler