Kur’an bülbülleri camileri şenlendirdi foto

Kur’an bülbülleri camileri şenlendirdi foto

Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl ‘Gel Bu Yaz Kur’an’ı Gönlüne Yaz’ sloganıyla başlattığı Kur’an kursları, Türkiye genelinde olduğu gibi Van’da da bin 700 noktada çocukların yoğun katılımına sahne oldu.

Geçtiğimiz Pazartesi günü ‘Gel Bu Yaz Kur’an’ı Gönlüne Yaz’ sloganıyla başlayan Yaz Kur’an kursları kayıtları devam ediyor. Van’da bin 700 noktada Kur'an dersi verileceğini söylen İl Müftüsü Nimettullah Arvas, camilerin çocuk sesiyle şenlendiğini ifade ederek, geleceğin teminatı şu anki çocukların olduğunu söyledi.  

Bin 700 noktada yaklaşık 60 bin öğrenciye Kur’an dersi vereceklerini belirten Arvas, "Pazartesi'nden itibaren yaz Kur’an kurslarımız başladı. Bir haftaya kadar kayıtlarımız devam edecektir. Kayıt bitiminden sonra yaklaşık 60 bin öğrencinin olacağını tahmin ediyoruz. Camilerde Kur’an kurslarında ve diğer mekânlarda olmak üzere il genelinde bin 700 noktada yaz Kur’an kurslarımız başlamıştır. Büyük bir ilgiyle vatandaşlarımız takip etmektedirler. Yaz Kur’an kursu başlamadan önce bayan ve erkek bütün görevlilerimize seminerler düzenledik. Usul ve esaslarla ilgili kendilerini bilgilendirdik. Başkanlığımız tarafından gönderilen kitapları dağıtmaya devam ediyoruz." dedi.

"Gel bu yaz Kur’an’ı kalbine yaz"

Yaz Kur’an kursları için oluşturdukları tema hakkında da bilgi veren Arvas, "Ramazanla ilgili spot cümlemiz, ‘Gelin gönüller yapalım bu Ramazan ve her zaman’  Yaz Kur’an Kurslarımızda ise ‘Gel bu yaz Kur’an’ı kalbine yaz’ şeklindedir. Bu yaz katılım daha fazladır. Çocuklar yaz kurslarına aileleriyle beraber geliyorlar. Çocuklar alanlarda oyun oynuyorlar, koşuyorlar bu bizim için güzel bir hadisedir. Tabiî ki biz camilerimizde çocuklar için henüz bir oyun alanı yapmadık ama oyun oynamalarına da engel olmuyoruz. İnşallah ihtiyaç halinde bu projeyi de uygulayacağız." şeklinde ifade etti.

"Çocuklar dünyanın süsüdür"

Arvas, "Camii de bulunan boş alanlar onlarındır. Çocuklar camii bahçesinde ve camii içerisinde vakit geçiriyorlar. Bazen namaz kılanları taklit ederek namaz kılıyorlar. Bazı camilerimizde ikramlarımız da oluyor, teravihe gelen çocuklara bazı camilerde hediyelerde veriliyor. Kur’an-ı Kerim’de çocuklar için ‘Dünyanın süsüdür’ deniliyor. Dolayısıyla onlar bizim süsümüzdürler. Onların iyi yetişmesi için aileler, görevliler ve toplum katkıda bulunması gerekiyor.  Geleceğimizin teminatı şu anki çocuklarımızdır." dedi.

"18 bin çocuk teravih namazı kılıyor"

Yaz Kur’an kursuyla beraber Ramazan ayı programlar hakkında da bilgi veren Arvas, teravih namazına 18 bin çocuğun katıldığını tespit etiklerini ve teravih namazında kadınların ilgisinin her yıldan daha fazla olduğunu ifade etti.

Arvas, "Bu yıl geçen yıla göre daha iyi bir artış var. Ayrıca camilerimizde mukabelelerimiz devam etmektedir. Özellikle bayanlara yönelik mukabelelerimiz sabah saat 10.00 ile 11.00 arasında bütün camilerimizde yapılmaktadır. 33 binden fazla bacılarımız mukabeleye katılıyor. 55 bin de erkek kardeşlerimiz mukabeleye katılmaktadır. Teravih namazlarına katılımda yoğunluk görüyoruz. Özellikle bayanlar daha çok katılım sağlıyor." diye konuştu.

"Çocuklarınızı camilere gönderin"

Ailelere çocuklarını camiye göndermeleri yönünde çağrıda bulunan Yeni Nurşin Camii İmam Hatibi Musa Süslü ise "Okulların tatile girmesiyle Yaz Kur’an Kursları her sene olduğu gibi bu senede 20 Haziran'da başladı. Bugün 3'üncü günümüz ve yaklaşık 80 öğrencimiz var. Kayıtlar devam ederken yeni öğrencilerimiz de gelmeye devam ediyor. Bizler bu camide sayının 100’ü geçmesini bekliyoruz.  Burada öğrencileri birinci kur, ikinci kur ve üçüncü kur diye seviye gruplarına ayırarak Kur’an-ı Kerim dersi ve dini bilgiler derslerini veriyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl olduğu gibi bu yıl da elifbaları ve ayrıca iki tane olmak üzere kitap etkinlikleri ile dinimi öğreniyorum, kitaplarını bize gönderdi. Bizlerde bu kitapları öğrencilerimize hediye ediyoruz. Buradan tüm anne ve babalara çağrıda bulunuyoruz; çocuklarınızı camilere göndermenizi istiyoruz. Tüm camilerimiz çocuklarla dolu, bizler burada çok güzel vakit geçiriyoruz." şeklinde konuştu.

Muhammed Enes, Selim Özcan, Fatih Çiftçi ve Taha Durur isimli öğrenciler 3 gündür Kur’an kursuna geldiklerini, öğrenirken ayrıca eğlendiklerini söyleyerek, "Üç gündür Kur’an derslerine geliyoruz. Arkadaşlarımızla beraber buraya erkenden gelip Kur’an dersi alıyoruz. Hocalarımızdan birçok bilgi öğreniyoruz ve burada çok eğleniyoruz. Kur’an-ı Kerim’i daha güzel okuyoruz daha güzel öğreniyoruz. Kursta Kelime-i Tevhit ve Kelime-i Şehadeti öğreniyoruz. Buraya herkesi bekliyoruz." şeklinde duygularını paylaştılar.

İLKHA























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.