Kur’an dersi verenlerin 28 Şubat’ı devam ediyor

Kur’an dersi verenlerin 28 Şubat’ı devam ediyor

Türkiye’de 28 Şubat döneminde camide Kuran-ı Kerim dersi verdiği için binlerce mütedeyyin kişi gözaltına alınıp türlü türlü işkencelere maruz kaldı ve aradan geçen yıllara rağmen hâlâ cezaevinde kalmaya devam ediyorlar.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan ve kısa bir süre cezaevinde kaldıktan sora tahliye edilen Müslüm Yıldız, Yargıtay tarafından Aralık 2012 tarihinde onaylanan cezası nedeniyle 2013 yılında tekrar cezaevine konuldu.

 

28 Şubat döneminde camide Kuran-ı Kerim dersi verdiği için cezaevine giren ve daha sonra tahliye olan Müslüm Yıldız, devam eden dava sebebiyle cezalandırılarak 2013 yılında cezaevine girdi. Yıldız’ın eşi Neziha Hanım ise bu süreçte yaşadıkları mağduriyeti İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) anlattı.

 

“Biz Müslümanların 28 Şubatı devam ediyor”

Eşinin trafik işlemleri için gittiği emniyette apar topar bir şekilde tutuklandığını belirten Müslüm Yıldız’ın eşi Neziha Yıldız, “Eşimin tek suçu Kur’an-ı Kerim dersi vermekti. Bundan dolayı cezaevine girdi ve daha sonra tahliye edildi. Fakat 28 Şubatta bizatihi kendileri de mağdur olanların iktidar olduğu bir dönemde, yani 28 Şubat’ta değil, AK Partinin iktidar olduğu 2013 yılında cezası tekrar onanarak cezaevine konuldu. Yani anlaşılan biz Müslümanların 28 Şubat’ı devam ediyor.” diyerek sitemde bulundu.

 

“Neden bizim sesimize kulak vermiyorlar”

Yıldız, “Cumhurbaşkanı, ‘Ben söylediğim bir şiirden dolayı cezaevine girdim.’ diyor. Cumhurbaşkanı bir şiirden dolayı haksız yere cezaevine girdiğini söyleyerek 28 Şubat sahneleri anlatıldığında ağlıyorsa, neden bizim sesimize kulak vermiyor. Benim eşim sırf camide Kur’an dersi verdiği için 2 yıl önce tekrar cezaevine gönderildi. Şu an evimizi geçindirecek bir erkek bile yok. Bir erkek çocuğum var. O da henüz daha küçük.” dedi.

 

“Bize bunu reva görenleri mahşer gününde Allah’a şikâyet edeceğim”

Eşinin hukuksuz bir şekilde cezaevine konulduğunu belirten Yıldız, “Eşim hukuksuz bir şekilde gözaltına alınarak cezaevine konuldu. Büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bize bunu reva görenleri yarın mahşer gününde Allah’a şikâyet edeceğim. Çünkü kimse sesimizi duymuyor, mağduriyetimizi görmek istemiyor.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

4

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.