Kur'an-ı Kerim beşeriyetin kurtuluş reçetesidir

Kur'an-ı Kerim beşeriyetin kurtuluş reçetesidir

Kur'an-ı Kerim'in beşeriyetin kurtuluş reçetesi olduğunu söyleyen Diyarbakır Ulu Camii İmam-Hatibi Osman Yağmur, buna dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Ramazan ayının başlamasıyla Müslümanlar, mukabele halkalarına katılmaktan geri durmayarak genci ve yaşlısıyla camilere akın ediyorlar.

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Camii'ne gelenler, cemaatle namaz kıldıktan sonra imam-hatipler tarafından okunan Kur'an-ı Kerim'i dinliyorlar.

Mukabele sünneti hakkında bilgilendirmelerde bulunan Ulu Camii İmam-Hatibi Osman Yağmur, Kur'an-ı Kerim'in bir hidayet rehberi olduğunu söyledi.

Yağmur, "Kur'an sadece muttakilerin değil, bütün beşeriyetin kurtuluş reçetesidir. İnsanlığın kurtulabilmesi için Kur'an'a müracaat etmesi lazım. Bu mukabeleler sadece bir musiki olarak dinleme değildir. Kur'an'ı okurken Cenabı Allah'ın ne demek istediğini cemaatimize anlatmaya çalışıyoruz. Peygamber Efendimizden gelen mesajı en doğru şekilde iletme çabası içine giriyoruz." dedi.

Mukabelede birçok önemli durumun ortaya çıktığını belirten Yağmur, şunları söyledi: "Okuduğumuz zaman cemaatimizde Kur'an'ı yanlış okuyan ya da Kur'an'ı yanlış telaffuz eden kişiler en azından Kur'an'ını düzeltmiş olurlar. Bazı ayetleri mana ile tefsir noktasında izah ediyoruz ki cemaatimiz bunu anlasın istiyoruz. Ulu Camii bambaşka bir yer. Cemaatin yoğun olarak iştirak ettiği, ilgi duyduğu, ciddi manada mukabeleye iştirak ettiği bir mekândır. Mukabele; bir peygamberi gelenek, bir sünnettir. Dolayısıyla bu sünnet, kıyamete kadar devam edecek." (Mehmet Çelik, Emrah Deniz - İLKHA)




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.