"Kur'an-ı Kerim etrafında çember olmalıyız"

"Kur'an-ı Kerim etrafında çember olmalıyız"

Diyarbakır Ulu Cami İmamı Mehmet Sait Yaz, "Etrafımız kan ve revan, memleketimizde asayiş ve huzur yok. Toplumun üstünde sindirme politikaları var. Kur'an'ı Kerim etrafında çember olmalıyız." dedi.

DİYARBAKIR - Müslümanlara yönelik artan zulümlerle ilgili İlke Haber Ajansı’na konuşan tarihi Diyarbakır Ulu Cami İmamı Mehmet Sait Yaz, önemli değerlendirmelerde bulundu.

 

İslam dininin tüm insanlara adaleti, kardeşliği ve beraberliği getirebilecek ilahi bir proje olduğunun altını çizen Yaz, Müslümanların üzerinde, baskı ve sindirme politikalarının oluştuğu bu dönemde, Kur'an-ı Kerim etrafında birleşmesini istedi.

 

“Firavun geçicidir ama Firavunluk kıyamete kadar sürecektir”


İnsanlık tarihinin her döneminde İslam nurunu söndürmeye çalışan kişilerin var olabileceğine dikkat çeken Yaz, “Firavun geçicidir ama Firavunluk kıyamete kadar sürecektir. Firavunluk devam ettikçe İslam ve Müslümanlık da devam edecek. İnsanlara gelen peygamberler, batıl düşünce ve otoriteleri ortadan kaldırmıştır. Bunun gibi Müslümanlar yenilikçi olmalıdır. Çünkü nerede Allah’a ait olmayan bir şey varsa, İslam onu kaldırmak için oradadır.” dedi.

 

“Kur'an'ı çok ihmal ettik, onun talebeleri olmalıyız”


İslam coğrafyasının kan ve revan içinde olduğunu, bir takım güçler tarafından toplumun üstünde sindirme politikaları uygulandığını dikkat çeken Yaz, “Etrafımız kan ve revan, memleketimizde asayiş ve huzur yok. Toplumun üstünde sindirme politikaları var. Korku bulutları oluşturulmuş ama korku ve sıkıntılar tamamen sunidir. Biz, Kur'an-ı Kerim’in etrafında çember olmalı, Kuran’ın talebeleri olmalıyız. Kuran’ı çok ihmal ettik. Herkesin kitabını okuduk ama Allah’ın kitabını okumadık. Bu nedenle Kur'an'dan, İslam’ın nurundan istifade etmeliyiz. Çünkü dinimiz, huzurun ve adaletin sembolüdür.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.