Kur’an-ı Kerim güzel okuma yarışması bölge finali Tatvan’da yapıldı foto video

Kur’an-ı Kerim güzel okuma yarışması bölge finali Tatvan’da yapıldı foto video

Bitlis'in Tatvan ilçesinde Kur’an-ı Kerim güzel okuma yarışması bölge finali yapıldı.

Kur’an-ı Kerim güzel okuma yarışması bölge finali Tatvan’da yapıldı. Siirt merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mahmut Gündüz yarışmada birinci oldu.

Bitlis-Tatvan İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde lisede eğitim gören öğrenciler arasında ‘Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması’ düzenlendi.

Yarışmadan önce bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz yarışmacılara başarılar dileyerek Kur’an-ı Kerim’i okumanın, yaşamanın, anlamanın çok büyük bir gaye olduğunu söyledi.

İbadullah Camii’nde düzenlenen yarışmaya 9 ilden öğrenci katıldı. Öğrenciler, Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde okuyabilmek için birbirleriyle mücadele etti.  Puanlama 6 jüri üyesi tarafından yapıldı. Yarışma neticesinde Siirt Merkez İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mahmut Gündüz birinci olurken 2’ci ise Hakkâri Merkez İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Duman oldu. 3’üncü de Mardin Merkez İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hikmet Sarıca oldu. Diğer altı kişi ise aynı puanı alarak 4’üncü oldu.

Birinci olana 4 adet çeyrek altın hediye edildi. İkinciye 3, üçüncüye ise 2 altın verildi. Ayrıca bütün yarışmacılara ve jüri üyelerine gömlek ve pantolon verildi.

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.