Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması yapıldı

Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Türkiye geneli aynı günde Batman’da da gerçekleşen, “Genç Seda” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması,Batman Merkez Şevket Başak Camisinde yapıldı.

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’na,İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Milli Eğitim Müdürü Yardımcıları M.Naci Şemdinoğlu, Zübeyir Yılmaz, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulvahap Hınç, İl Müftülüğü Yöneticileri öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Genç Seda” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı, ardından selamlama konuşması ve jüri tanıtımı yapıldı. Jüri tanıtımının ardından, yarışmacı öğrencilerin tanıtımı ve yarışma sırası belirlendikten sonra, kura sırasına göre öğrenciler performanslarını sergilediler.

İmam hatip liselerinde okuyan öğrencilerin mesleki yeterliliklerini arttırmak, özgüven duygusunu geliştirme, sosyalleşmelerine katkıda bulunmayı amaçlayan, “Genç Seda” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının sonunda, dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Yarışmada birinci olan Batman Merkez Anadolu İHL Öğrencisi BaverŞimşek’e ödülünü,İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, ikinci olan Mehmet Şimşek İHL öğrencisi Cuneyt Konak’a ödülünü, Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı M. Naci Şemdinoğluve üçüncü olan Gercüş İHL öğrencisi Hamza Biçen’eödülünü,Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zübeyir Yılmaz verdi.

Yarışmaya katılan diğer öğrencilere de kitap hediye edildi. Yarışmada emeği geçen herkese teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Çelik, öğrencilere ortaya koydukları performanstan dolayı kutladı. Batman’ı bölge finallerinde temsil edecek olan “Genç Seda” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması il birincisi, Batman Merkez Anadolu İHL öğrencisi BaverŞimşek’e,bölge finalinde başarılar diledi.(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler