Kur'an kursları Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi temasıyla başladı

Kur'an kursları Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi temasıyla başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yaz farklı bir temayla başlayan yaz Kur’an kursları bu yıl "Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi" temasıyla başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan ve 2 ay sürecek olan yaz Kur'an kurslarında Kur’an-ı Kerim'in yanı sıra İslami eğitimlerde verilecek.

İstanbul’da yapılan Bahçelievler-Yenibosna Hazreti Ebubekir Camisinde yapılan etkinlikle başlayan yaz Kur’an kursları, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleşti.

Çocukların camiye teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen etkinlikte Hacivat- Karagöz oynatılarak, abdest ve namaz gibi konulara değinildi.

Açılışta konuşan İstanbul İl Müftüsü Yılmaz, bugünün anlamlı ve özel bir gün olduğunu söyleyerek, çocukların yaz tatili münasebetiyle yeniden Kur'anla, camiyle, dostluk ve kardeşlikle buluştuğunu söyledi.

Yılmaz, "Allah-u Teâla kitabı keriminde 'bir işten boşaldığınızda hemen başka bir işe koşun' diyor. Yavrularımız da bunu yaptılar. Okullarının tatil olmasıyla camilerimizi, kurslarımızı, bu güzel mekânları güzellikleriyle, masumiyetleriyle süslediler. Onlara teşekkür ediyorum." dedi.

Türkiye’de ilk ve ortaöğretim bazında 10 milyon öğrencinin olduğunu belirten Yılmaz, her yıl bu öğrencilerden 2 buçuk 3 milyon kişinin camilere gelerek Kur’an’la, namazla, cami ve ibadetle tanıştığını söyledi.

Ülkenin geleceği adına bu tür güzel işlere destek veren herkese teşekkür eden Yılmaz, "Hazreti Ebubekir Camisinde ayrı bir duygu yaşıyoruz. Çünkü bu cami sadece yaz Kur’an kurslarında değil yılın 365 gününde çocuklarla, gençlerle, cemaatle dolup taşıyor." ifadelerini kullandı.

"Çocukların yüreklerine sevgi tohumu eken hocalara ihtiyacımız var." diyen Yılmaz, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Bütün cami ve Kur'an kurslarımızda 365 gün boyunca sevgi ve coşkunun hakim olması için dua ediyoruz. Çünkü 'din' dediğimiz şey; aşk, heyecan, sevgi ve sevda ile olduğu zaman yaşanır ve kolay olur. Onun için bunu aşk, sevda haline getiren, çocukların yüreklerine sevgi tohumunu eken hocalara ihtiyacımız var. Şu fani hayatta sayılı nefeslerimiz tükendiğinde yerimize geçecek olan evlatlarımız, elimizdeki Kur'an'a varis olabilecekleri mi? Mabetteki yerimizi doldurabilecekler mi? Seccademize sahip çıkabilecekler mi? Bütün bunları hesabını iyi yapmamız gerekir."

Yılmaz, çocukların geleceğin teminatı olduğunu vurgulayarak, "Onlar bize Allah'ın verdiği birer emanetlerdir. Bu emanetleri ebediyete nasıl hazırlayabiliriz? İşte bunun derdinde ve çabasındayız. Diyanet İşleri Başkanlığımız bunun çalışmalarını yapıyor. 4-6 yaş grubundaki öğrencilerinden ilk, ortaokul ve lise çağına kadar bütün öğrencilerimizi Kur'an ve ibadetle buluşturmak için programlar yapıyor. Buradaki merasim de bu kapsamda özendirme amaçlıdır. Çocuklarımız bu Kur'an kursunda önce insan, Müslüman olmayı, sevgiyi, saygıyı, iletişimi öğrenecekler. İnsan olmanın insana yüklediği 'başkasına tahammülü' ve başkalarına saygı göstermeyi öğrenecekler." ifadelerini kullandı. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)




























 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.