Kur’an kursları ve camilerimize sahip çıkalım

Kur’an kursları ve camilerimize sahip çıkalım

Van Müftülük Veri Hazırlama ve Kontrol İşleri Görevlisi Deniz Bahadır, “Kur’an kursları ve camilerimize sahip çıkalım.” dedi.

Van'ın Edremit ilçesinde bulunan Ahmed-i Cezeri Kız Kur’an Kursu yararına kermes düzenlendi. Edremit İlçe Müftülüğü bünyesine bulunan Kız Kur’an Kursu öğrencileri ve aileleri tarafından hazırlanan yiyecekler, cami önünde kurulan kermeste sergilendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kermesten elde edilecek gelirin Kur’an kursu yararına kullanılacağı belirtildi.

Edremit Müftülüğü Veri Hazırlama ve Kontrol İşleri Görevlisi Deniz Bahadır, İLKHA mikrofonuna yaptığı açıklamada kermes geliri ile Kur’an kursunun ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyledi.

Bahadır, “Kur’an kursları elbette büyük bir önem taşıyor. Özellikle Kur’an okumasını bilmeyen bay ve bayanlar açısından bu bir fırsat ve bir veli nimettir. Halkımızı Kur’an kursları konusunda aydınlatmaya çalışıyoruz. Allah’ın izni ile Kur’an kurslarını daha iyiye götürmeye çalışıyoruz." dedi.

"Kur’an kursları konusunda son zamanlarda daha iyi bir eğitim başladı." ifadelerini de kullanan Bahadır, "Önceki senelerde çok fazla imkânımız yoktu ve imkânlarımız çok kısıtlıydı. Şu an imkânlarımız geçmişe göre daha fazla. Edremit ilçesinde sadece eskiden beş kurs ile hizmet verirken şu an 108 Kur’an kursumuzla eğitim vermeye devam ediyoruz. Yıl içerisinde 3 bin kişiye Kur’an dersi veriyoruz ve Allah’ın izni ile bu eğitimler devam edecek. Kur’an kurslarının bütün imkânları tamamen yerel imkânlarla sağlanmakta, vatandaşların katkılarıyla ve yardımıyla bu Kur’an kurslarımız hizmet veriyor. Elbette Türkiye Diyanet Vakfı'mızın katkıları oluyor. Camilerde toplanan yardımlarla, öğrencilerden toplanan yardımlarla ve yine vatandaştan gelen destekle Kur’an kursları devam ediyor. Halkımızdan talebimiz Kur’an kurslarına sahip çıksınlar, camilerimize sahip çıksınlar. Kur’an kursları ve camilerimiz vatandaşlarımızın yardımı ile ayakta kalıyor, onların yardımları olmazsa elbette biz bunları yapamayacağız. ”şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.