​Kur'an okumaya geçen çocuklara pasta ikram edildi

​Kur'an okumaya geçen çocuklara pasta ikram edildi

​2018-2019 eğitim öğretim yılının yaz tatilinde çocukların hem manevi gelişimi hem de eğlenmeleri için Kur'an kurslarında düzenlenen programlarla çocukların verimli bir tatil geçirmeleri sağlanıyor.

Yaz Kur'an kursları tüm coşku ve güzelliğiyle devam ederken, kurslara akın eden çocuklara tatillerinin verimli bir şekilde geçirmelerini sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor.Adıyaman merkez Sümerevler Mahallesinde bulunan Mehmet Kırçalı Camii Kur'an kursunda eğitim gören çocuklardan Elif-Ba cüzlerini tamamlayıp Kur'an okumaya geçen onlarca çocuk için düzenlenen etkinlikte yaş pasta ikram edildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Cami imamı Ali Çelik çocukların manevi gelişimini öncelediklerini belirterek, "17 Haziran 2019'da başlayan 'Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an olsun.' temasıyla başlayan kurslarımız tüm coşkusuyla devam etmektedir. Kur'an okumaya başlayan çocuklarımız için bir program düzenledik. Camimiz de sadece Kur'an eğitimi vermiyoruz. Ahlak, itikat, siyer derslerinin yanında sosyal etkinliklerle çocuklarımızın gelişimi için çaba sarf ediyoruz." dedi.

Çocukların camilerde çok güzel bir yaz tatili geçirdiklerini belirten Çelik, "Çocuklar camiye severek geliyorlar. Bizlerde bu sevince ortak oluyoruz. Adeta camide çocuklar çiçek açıyor. Zaman zaman etkinliklerle çocukları daha motive ediyoruz. Her hafta farklı bir etkinlikle neşe katıyoruz çocuklarımıza." ifadelerini kullandı.

Camide eğitim gören ve Kur'an okumaya geçen kız çocuklarından İrem Su İzci, "Camiye gelerek Peygamberimizin hayatını, İslam dinini, namaz kılmayı, Kur'an okumayı öğrendim. Bugün burada ikram var Kur'an okumaya geçtik diye çok mutluyum." şeklinde konuştu.

Tuba Buda, "Kur'an-ı Kerim'i tecvitli okumayı öğrendim. Abdest almayı ve namaz kılmayı öğrendim. Bugün burada Kur'an-ı Kerim'e geçiş için bir program düzenledik çok sevinçliyim." dedi.

Camiye geldiği için çok mutlu olduğunu belirten Hayrunnisa Çelik ise "Kur'an-ı Kerim'i tecvitli okumayı öğrendim. Peygamberimizin hayatını öğrendim. Ayetler öğrendim. Dualar öğrendim." ifadelerini kullandı.

Camide namaz kılmayı öğrendiğini ifade eden Melis Göksu " Kur'an-ı Kerim'i tecvitli okumayı öğrendim. Abdest almayı ve namaz kılmayı öğrendim. Bugün burada Kur'an-ı Kerim'e geçiş için bir program düzenledik çok mutluyum." dedi.

Resul Kaya, "Elif-Ba dan Kur'an okumaya geçtim. Kur'an-ı Kerim'i tecvitli okumayı öğrendim. Duaları öğrendim. Camiye gelmek çok güzel." ifadelerini kullandı.

Mehmet Göksu ise camiyi çok sevdiğini kendisine Kur'an öğrettiği için hocasına çok teşekkür ettiğini dile getirdi. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.