"Kur'an yakan PKK ile İsrail'in düşüncesi aynı"

"Kur'an yakan PKK ile İsrail'in düşüncesi aynı"

Son dönemlerde Kur'an'ı Kerimlerin PKK'liler tarafından yakılması ve Filistin Mescid-i Aksay'da İsrail askerleri tarafından da yerlere atılması ile ilgili açıklamada bulunan Diyanet Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü, her iki zihniyetin de aynı olduğun

MERSİN-  İsrail’in Müslümanların nabzını ölçtüğüne vurgu yapan Diyanet Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü, İsrail’in Mescid-i Aksay’a yaptığı o melun saldırının Camii içerisine girerek ayakkabıları ile gezmeleri, Kur’an’ı Kerimleri yerlere atmaları, camii içerisindeki Müslümanlara zarar vermeleri kendilerini çok üzdüğünü belirtti.

 

İsraillin yapmış olduğu vahşete ve barbarlığa karşı İslam dünyasında yeteri kadar tepkinin gelmediğini ifade eden Diyanet Sen Mersin Şube Başkanı Görgülü, “Bizim kanaatimiz İsrail bu tür provokatörlüğü yapmak sureti ile zaman zaman Kudüs’e Mescid-i Aksay’a yapılan zulümleri Müslümanların ne gibi tepki vereceklerini sınamak istemektedir. Yaptıkları alçaklığa yeteri kadar tepki görmedikleri zaman İsrail yaptığı saygısızlıkları daha da devam ettirmektedir. Müslümanların değer yargılarına karşı yapılan saldırılara karşı bütün Müslümanların son derece duyarlı olması lazım. Sessiz kalınması halinde daha büyük saygısızlıkların meydana geleceğini aklımızdan çıkarmamız lazım.”dedi.

 

“Doğu’da Kur’an yakan PKK ile İsrail’in düşüncesi aynı”

Görgülü daha sonra “İslam’a yapılan saygısızlığı gördüğümüz zaman anlaşılıyor ki PKK ve İsrail aynı noktada birleşmektedir. Müslüman halkımız inşallah bunun farkına varacaktır. Ama şunu da unutmamız lazım. Yüce Kitabımıza yapılan saygısızlıklar, Kur’an’ı Kerim’e olan ilgiyi ve alakayı azaltmayacaktır bilakis çoğaltacaktır. Zalimlerin ve kâfirlerin zulümleri her zaman aynı noktada birleşmektedir. Aynı noktada örtüşmektedir. Demek ki Doğu’da Kur’an yakan ve çiğneyen zihniyetler Kudüs’te Mescid-i Aksay’da Kur’an’ı yakan ve çiğneyenlerin zihniyeti, düşüncesi, maksadı aynıdır. Ama Allah’ın izni ile Müslüman halkımızın feraseti bunların oyunlarını boşa çıkaracaktır.” İfadelerini kullandı.

 

Görgülü, özel bir TV kanalında oynatılan “Kertenkele” dizisinin yayına girdiği gün içersinde RTÜK’e yapılan bin 500 şikayetin yüzde 88’nin bu dizinin yayından kaldırılması için yapıldığını da hatırlatarak, diziyi yayınlayan televizyonun gelen tepkileri kale almayarak dizinin geçmiş bölümlerini de tekrar yayına koyduğunu söyledi.

 

“İmamlığın onuruna yakışmayan davranışlar sergilenmiştir”

Dizide ki karakterin yaptığı işle ile üzerindeki kıyafetin uyumsuzluğu kişinin tezadını ve yanlışlığını ortaya koyduğunu söyleyen Görgülü, “Din görevlilerimiz gerçekten güzel bir mesleği ircaa ediyor. Bizim yaptığımız işin onuruna yakışmayan davranışlar sergilenmiştir, Kertenkele dizisinde ki imam rolü. Bu durum bizi rencide etmiştir ve bizde buna tepkimiz gösterdik.” İfadelerine yer verdi.

 

“Dünyanın hiçbir yerinde papaz ve hahamlar ile alay edilemez”

Dünyanın hiçbir yerinde televizyon kanallarında, filmlerde, dizilerde, skeçlerde ve tiyatrolarda bir papaz ve  bir hahamın alaya alındığının görülmediğine dikkat çeken Görgülü şöyle devam etti: “Papazın, hahamın kıyafeti ile insanoğluna yakışmayan hal ve hareketleri sergilediklerini göremezsiniz. Geçmişte dizi ve filmlerde din görevlilerimiz aşağılanmıştı ama son yıllarda bunun önüne geçilmişti ne yazık ki bu dizi ile bu yeniden gündeme gelmiş oldu. Bu hem Müslüman halkımız hem de din görevlilerimiz derinden üzmüştür. Biz hem imamları hem halkımızı diziyi seyretmemeye hem de bu TV kanalını RTÜK’e şikayet etmeye çağırdık. Gerçekten bu dizi camiamızı derinden yaralamış ve üzmüştür. İslami duyarlılığı olan Müslümanları bu kanala reklam vermemelerini istiyoruz. Ümit ediyorum ki gelen tepkiler TV kanalını dizide ki karakter hakkında bir kez düşünmeye sevk eder.” (Osman Öksüz-İLKHA)  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.