'Kur'an'ı Güzel Okuma Bölge Yarışması' Ağrı'da yapıldı

'Kur'an'ı Güzel Okuma Bölge Yarışması' Ağrı'da yapıldı

Din Görevliler Haftası kapsamında organize edilen Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Bölge Yarışması 8 ilin katılımıyla Ağrı'da gerçekleştirildi.

Ağrı Merkez Camii'nde gerçekleştirilen yarışmaya 8 ilden yarışmacı katıldı. Gümüşhane, Ardahan, Erzurum, Kars, Artvin, Erzincan, Tunceli ve Ağrı illerinden yarışmaya katılan yarışmacılar Kur'an-ı Kerim'i okudular.

Ağrı İl Müftüsü İbrahim Gemici, Patnos İlçe Müftüsü Lütfi Kocatürk, Diyadin İlçe Müftüsü Ali Gürkan, İl Vaizi Ünal Öztürk, Ağrı İmam Hatip Lisesi Mesleki Dersler Öğretmeni Mustafa Yıldız'ın jüri üyeliğini yaptığı yarışmada yarışmacılar birinci olmak için ter döktüler.

Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü İbrahim Gemici, bu yarışmanın mağlubunun olmadığını söyledi.

Gemici, "Hz. Peygamber, 'Kur'an okuyuşunuzu güzel sesinizle yapın' diye buyurmaktadır. Artvin, Gümüşhane, Ardahan, Erzurum, Kars, Erzincan, Tunceli'den gelen kardeşlerimiz Allah'ın insanlığa son mesajı olan Kur'an-ı azimuşşandan güzel ayetler terennüm ettiler. Ağızlarına, dillerine, yüreklerine sağlık. Uzaklardan geldiler. Tabi bu yarışmanın mağlubu yoktur. Okudukları ayetlerle gönüllerimizin pasını sildiler. Allah hepsinden razı olsun. Kur'an bizim her şeyimizdir. Ben Müslümanım diyenlerin bir önderi bir rehberi vardır. Allah katında itibarlı insanlar, inanan insanlar, mümin insanlardır." dedi.

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Bölge Yarışmasında birinci Ardahan ilinden katılan Eyüp Erdim olurken ikinci Erzincan ilinden katılan Nur Muhammed Coşkun, üçüncü ise Ağrı'dan katılan Sadık Yanar oldu. (İLKHA) 












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.