"Kurban Allah'a teslimiyetin ifadesidir"

"Kurban Allah'a teslimiyetin ifadesidir"

Kurbanın müminlere her fırsatta teslimiyet ruhunu hatırlattığını vurgulayan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, kurban, Allah'a teslimiyetin ifadesi olduğu vurguladı.

GAZİANTEP - Kurban Bayramı öncesi açıklamalarda bulunan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, her fırsatta müminlere teslimiyet ruhunu hatırlatan kurbanın Allah’a teslimiyetin ifadesi olduğunu söyledi.

 

Kurbanın, dini sadece ve sadece Allah'a has kılarak ona teslim olmayı ve nefsi terbiye ederek insan neslinden kan akıtmamayı sembol diliyle ifade ettiğini belirten Çelik, “Kurban, müminlerin Rablerine olan ilticalarını yansıtmaktadır. Kurban bizleri hem Rabbimize, hem mümin kardeşlerimize hem de tüm insanlığa yakınlaştırmaya devam etmektedir. Bunun içindir ki, kesilen her kurban, akan her kurban kanı, yüzyıllar boyunca varlığımızın bekası için verdiğimiz kurbanları hatırlatmalı, yüreklerimizi bu ateşle yakmalı, önümüzü kuvvetli bir ışıkla aydınlatmalı ve müminlerin kanlarının akmasını önlemeli, İslâm coğrafyasında akan kan ve gözyaşını dindirmelidir. Kurban ibadeti müminleri birliktelik şuuruna erdirmeli, mümin gönüller İslam’ın barış mesajını kavramalı ve “Ancak müminler kardeştir” düsturunca kardeş ve ümmet olma bilincine ermelidir.” diye konuştu.

 

Kurban ibadetinin ve bayramların aynı dinin, aynı inancın neşesinde bizleri birleştiren, yürekleri bütünleştiren, kardeşliği pekiştiren, kırgınlıkları tamir eden ilahi armağan olduğunu vurgulayan Çelik, “Bayramlar milletçe iman kardeşliğinin tezahür sahneleridir. Bayramlar, inancı, ibadeti, tarihi ve kültürü bir sevinç atmosferinde buluşturarak bizi istikbale taşıyan ve tarih sahnesinde biz Müslümanlara süreklilik kazandıran müstesna zaman dilimleridir. Öyleyse bayramın sevincini, coşkusunu içimizde hissederek onun muştusunu gönüllerden gönüllere, evlerden evlere, ülkelerden ülkelere taşıyalım. Evlerin canlı bayramları olan çocuklarımızı bayramın coşkusuyla tanıştıralım. Yaralı gönülleri, bitap düşmüş yürekleri onaralım. Yetimlerin, gariplerin, kimsesizlerin tebessümüyle bayramlarımızı aydınlatalım. Bayram yapamayanlara bayram yaptıralım. Yüreklerin ağır yükü olan küskünlüklere son verelim.” dedi.

 

Bayramın başta Türkiye olmak üzere alemi İslâm’ın ve top yekûn insanlığın barış ve huzuruna vesile olması temennilerinde bulunan Çelik, açıklamasını şöyle tamamladı: “Zorda ve darda olan bütün mazlum ve mağdur kardeşlerimize dua edelim. Bu günlerde akraba ve komşularımızla olan ilişkilerimizi yeniden gözden geçirerek, annemizin, babamızın ellerini öpüp hayır dualarını alalım. Hastanelerde ve evlerde yatan hastaları ziyaret edelim. Dünyanın muhtelif yerlerinde büyük acı ve ıstırap yaşayan, zulme uğrayan mazlum ve mağdur kardeşlerimizi asla unutmamalıyız. Özellikle ülkemizde misafirimiz olan mazlum Suriyeli kardeşlerimize yardım ellerimizi uzatalım. Onların da bayram sevinci yaşamalarına vesile olalım. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin, Gaziantep’imizin ve İslâm âleminin mübarek Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum.”   (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.