Kurban etlerini muhtaçlara ulaştırmaya talibiz

Kurban etlerini muhtaçlara ulaştırmaya talibiz

Muş Umut Kervanı Tespit Komisyon Başkanı Hidayet Özden, kurban etlerini muhtaçlara ulaştırmaya talip olduklarını söyledi.

Yaklaşan Kurban Bayramında yapacakları yardım çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Muş Umut Kervanı Tespit Komisyon Başkanı Hidayet Özden, Kurban Bayramı hazırlıklarına başladıklarını belirterek, kurban etlerini muhtaçlara ulaştırmaya talip olduklarını söyledi.

Kurban ibadetinin Allah’a yaklaşmak olduğunu ve geçmişinin çok eskilere dayandığını hatırlatan Özden, bu ibadetin zengin ile fakir arasında bir köprü olduğunu söyledi.

Umut Kervanı olarak her yıl yüzlerce muhtaç aileye kurban eti ulaştırdıklarını belirten Özden, "Umut Kervanı olarak her yıl yüzlerce aileye kurban eti dağıtıyoruz. Gerek vekâlet yoluyla gerek Kurban etlerini bize teslim etmek suretiyle aldığımız bu Kurban etlerini muhtaç ailelere dağıttık. Bu yıl yine Allah nasip ederse Kurban Bayramı’nda bayramın ilk üç gününde vatandaşlarımızın bize ulaştırdığı kurbanları muhtaç ailelere ulaştıracağız." dedi.

Yardım kuruluşlarının muhtaç aileleri daha iyi tanıdığını söyleyen Özden şunların söyledi:

"Vatandaşlar genel olarak muhtaç aileleri tanımazlar. Muhtaç aileleri yardım kuruluşları daha iyi tanır. Bu işin ehli oldukları için vakıflar muhtaç aileleri tespit konusunda daha iyidirler. Kurbanın yerine ulaşması için muhtaç ailelere ulaştırılması gerekir. Bizler Umut Kervanı olarak önceden tespit ettiğimiz muhtaç ailelere vatandaşlarımızın bize teslim ettiği kurbanları ulaştıracağız. Tabii ki kurban eti komşuya da verilir. Ailenin kendisi de ondan istifade eder. Fakat en doğrusu ayette de ifade edildiği gibi kurban etinin yoksul ailelere ulaşmasıdır. Vatandaşlarımızın kurbanlıklarını dağıtmada sıkıntı çekmemesi için ve kurbanların yerine ulaşması için bu kurbanlıklarını Umut Kervanı aracılığıyla dağıtmalarını istiyoruz. Vatandaş muhtaç aileye tanımayabilir, adresini bilmeyebilir ama bizim kayıtlarımızda muhtaç ailelerin bilgileri var."

"Kurban zengin ve fakir arasında bir köprüdür"

Umut kervanı olarak Kurban etlerini muhtaçlara ulaştırmaya talip olduklarını kaydeden Özden,"Bizler Umut Kervanı olarak Türkiye’nin birçok ilinde faaliyet yürüten bir vakıf olarak Muş’ta da kurban etlerini muhtaçlara ulaştırmaya talibiz. Tabii ki kurban bir dayanışma vesilesidir. Zengin ve fakir arasında bir köprüdür. Biz isteriz ki kurban etlerini komşularımıza vermek yerine gerçekten muhtaç ailelere ulaştıralım. Biz Umut Kervanı olarak kurduğumuz Tespit Komisyonu aracılığıyla muhtaç aileleri tespit ediyoruz. Ailenin evini inceliyoruz, komşularına soruyoruz, mahalle bakkalına, muhtara ve mahalle imamına ailenin durumunu soruyoruz. Yapılan inceleme sonucunda ailenin yardıma muhtaç olup olmadığına karar veriyoruz. Buna göre yardımlarda bulunuyoruz. Yani bizim elimizde bu bilgiler olduğu için biz kurban etinin yerine ulaşması için zenginle fakir arasındaki köprü görevini görüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bir muhtacım yüzünü güldürmek çok önemli bir ibadettir"

Bazı ailelerin evine aylarca et girmediğini belirten Özden konuşmasına şöyle devam etti:

 "Gerçekten yardım ettiğimiz aileler arasında yılda bir kere bile et alamayan aileler var. Kurban Bayramı onlar için bir umut oluyor. Bundan dolayı imkânı olan herkesin kurban kesmesi bu ibadete önem vermesi gerekir. Vatandaşlarımız bazen bunu bilincinde olmuyorlar. Ama bu çok önemli bir ibadettir. Bir yetimin bir muhtacım yüzünü güldürmek çok önemli bir ibadettir. Böylece ayda bir hatta yılda bir evine et girmeyen insanların evine et girmiş olur. Muş için belirlenen kurban fiyatı 800 TL’dir. Biz Umut Kervanı olarak ayrıca 23 ülkede de kurban kesimi yapacağız. Özellikle muhtaç insanların yoğun olduğu ülkelerde bu yardımları yapıyoruz. Örneğin Asya ve Afrika ülkelerindeki muhtaç ailelere kurbanlıklarını ulaştırmak isteyen vatandaşlar içinse kurban bedeli 500 TL’dir."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.