Kurban kesim fiyatları belli oldu

Kurban kesim fiyatları belli oldu

Türkiye Diyanet Vakfı, kurban bedeli yurt içi 575, yurt dışı ise 400 TL olarak belirledi.

HABER MRK - Türkiye Diyanet Vakfı, bu yıl vekaletle kesilecek kurban fiyatını yurt içinde 575 TL, yurt dışında ise 400 TL olarak belirledi.


Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında yurt içinde 160 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında da 61 ülke, 500 bölge de kurban kesecek. Organizasyon kapsamında gelmesi beklenen kurban vekâletlerine göre 150 bin hisse kurban dağıtımı yapılacak. Vatandaşların vekâlet kurbanlarının, dini usullere uygun şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşması için vakıf personeli görevlendirilirken organizasyonlarda gönüllüler de yer alacak.

 

Kurban bedeli yurt içi 575 yurt dışı 400 TL
TDV kurban kesim bedelleri hakkında açıklama yapan TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, “Vakfımız yurt içinde 575 TL, yurt dışında da 400 TL olarak vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini belirledi.”dedi.

 

Bu yıl da vatandaşların desteğiyle, Türkiye’nin mazlum coğrafyalarda ümit ışığı olacağını vurgulayan Bilgin,   “TDV olarak 2014 yılı kurban organizasyonu kapsamında gelmesi beklenen Kurban vekaletlerine göre 150 bin hisse kurban dağıtımını planlıyoruz. Yurtdışında 61 ülke ve bu ülkelerin toplamda 500 bölgesinde Türkiye’den görevlendirilecek personelimiz ve gönüllülerimizle birlikte kurban kesim ve dağıtımı yapacağız. Yurtiçinde ise yaklaşık 160 il ve ilçemizde kurban kesim ve dağıtımını gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.