Kurban satışında sahte para uyarısı

Kurban satışında sahte para uyarısı

Bayramı öncesi hayvan pazarındaki satışlar yoğunlaşırken, vatandaşlar sahte paralara karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kalırken hayvan pazarlarındaki hareketlilik arttı. Muş Emniyet Müdürlüğü, kurbanlık alım satımında dolandırıcılara karşı vatandaşı uyarıyor.

Parada sahteciliğin önüne geçilmek amacıyla hayvan pazarında vatandaşlara broşür dağıtan ekipler, okuma yazması olmayanları ise sözlü olarak bilgilendirdi.

Yapılan çalışmayı olumlu bulan vatandaşlar, daha önce sahte para ile dolandırılan arkadaşlarının olduğunu belirterek, yapılan bilgilendirmenin dolandırıcılık olaylarının azalacağını kaydettiler.

Canlı Hayvan Pazarı’nda kurbanlık satan vatandaşlardan Serkan Yıldırım, “Sürekli televizyonlarda sahte para ile vatandaşların dolandırıldığını duyuyorduk. Bu olayların bizimde başımıza gelmemesi için polisler bizlere sahte ile asıl para arasındaki farkları anlattılar. Daha önce dolandırılan arkadaşlarımız oldu. Ben büyükbaş hayvan satıyorum. Bir tanesini satarken dolandırılsam bir yıllık emeğim boşa gidecek. Verilen bilgiler neticesinde dolandırıcılara karşı daha bilinçli olacağız.” ifadelerini kullandı.

Hayvan pazarından kurbanlık hayvan almaya gelen vatandaşlardan Hüseyin Demir ise hayvan pazarında dolandırıcılığın genel olarak hayvan alırken yapıldığını söyleyerek yapılan çalışmanın faydalı olacağını söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler