Kurbanlık fiyatları cep yakıyor

Kurbanlık fiyatları cep yakıyor

Kurban Bayramı'nın yaklaşması dolayısıyla Mardin'de görücüye çıkan kurbanlıkların fiyatları cep yakıyor.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Mardin'in Midyat ilçesindeki hayvan pazarında görücüye çıkan kurbanlıkların fiyatları cep yakıyor.

Ortaçarşı Mahallesi'nde kurulan hayvan pazarında satılan kurbanlıklar; et ile yem fiyatlarındaki artış gibi nedenlerle alıcı bulmakta zorlanırken, en ucuz kurbanlığın 700 TL olduğu belirtildi.

Hayvan yetiştirici ve satıcıları yem ile saman fiyatlarının yüksek olmasından yakınırken, alıcılar ise uzun pazarlıkların ardından kurbanlık alabiliyorlar.

Bu yılki büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkların fiyatı ise 700 ile 15 bin TL arasında değişiyor.

Yem ve saman fiyatları nedeniyle hayvanların yetiştirilmesinde büyük emek harcadıklarını, bunun maliyetinin de yüksek olduğunu belirten yetiştiriciler, emeklerinin karşılığını almak ve zarar etmemek için fiyatları yüksek tuttuklarını söylediler.

Hayvan satıcılarından Süleyman Sezgin, "Bu sene durum iyi değil. Et fiyatlarının artmasına rağmen yem ve saman fiyatlarının yüksek olması hayvanların değerini düşürdü. Kendini kurtarmıyor. Bakanlarımız bir çare bulacaklarını söylediler ama maalesef daha bir şey yapılmadı. Gıda ve mazot fiyatları yükseliyor. Esnaf olarak zarar ediyoruz." dedi.

"Piyasa durgun, alışveriş olmuyor"

Kurbanlıkları erken görücüye çıkarmalarına rağmen henüz fazla satış yapmadıklarını dile getiren Siraç Yüksel, şunları söyledi: "Fazla alıcı yok. Yem pahalı ve fiyatlar yüksek. Perişan olduk. Piyasa durgun, alışveriş olmuyor. Yem ve saman pahalı, arpa pahalı. Artık bir şey kazanmıyoruz. Bu arpa meselesine devlet el atarsa iyi olur."

Yem fiyatlarından yakınan Abdulgafur Alan, henüz siftah etmediğini ve piyasanın durgun olduğunu ifade etti. (Süleyman Tunç - İLKHA)


































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.