Kurbanlık hayvanların İstanbul'a girişine 27 Temmuz’dan itibaren izin verilecek

Kurbanlık hayvanların İstanbul'a girişine 27 Temmuz’dan itibaren izin verilecek

Diyanet İşleri Başkanlığının 2019 yılı tebliğine göre, Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlık hayvanların İstanbul'a girişine 27 Temmuz’dan itibaren izin verilecek.

Anadolu yakasından Avrupa yakasına kurbanlık hayvanların geçişinde, her yıl olduğu gibi Tarım ve Orman Bakanlığı’nca belirtilen şartlar aranacak. İBB Zabıtası ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, bayram sonuna kadar şehir giriş çıkışlarında denetimlerini sürdürecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü, bu yıl Alibeyköy-Eyüpsultan, Kestanelik-Çatalca, Ferhatpaşa- Ataşehir, Kayaşehir-Başakşehir, Kurnaköy-Pendik, Yeşilkent- Avcılar, Çakmaklı-Büyükçekmece’de bulunan ve toplam 255 bin metrekarelik bir alana sahip olan 8 ayrı modern kurban satış ve kesim tesisinde vatandaşlara hizmet verecek.

İBB, kurbanlık hayvanların eti ile ilgili şüpheli hususlar hakkında vatandaşların bilgi edinmesi amacıyla 153 Beyaz Masa üzerinden "Bilgilendirme Hattı" oluşturdu.

Diyanet İşleri Başkanlığının 2019 yılı tebliğine göre, toplu kesim yapmak isteyen kuruluşlar başvuruyu kaymakamlıklar ve ilçe belediyeleri başkanlığındaki İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonuna yapacak. Alınan kararlar onay için İl Kurban Hizmetleri Komisyonuna gönderilecek. İBB Veteriner Müdürlüğü ve İBB Zabıta Ekipleri ilçelerden gelen yerleri denetleyerek İl Kurban Hizmetleri Komisyonuna sunacak. İl Komisyonu onayı ile kesim yapılacak alanlar belirlenmiş olacak.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.