Kürd bakanlar petrol paraları için Türkiye'de

Kürd bakanlar petrol paraları için Türkiye'de

Kürdistan yönetiminden üç bakan Halkbank'ta biriken petrol paralarını teslim almak üzere Türkiye'ye geliyor

Kürdistan Bölgesel Yönetiminin Başbakan Yardımcısı, Enerji ile Maliye Bakanları, yaklaşık bir aydır Türkiye üzerinden satılan ve parası Halk Bankta biriken petrolün parasını almak için bugün Türkiye'ye geliyor.

Irak'ta yayın yapan Rudaw adlı Kürt internet sitesinen haberine göre, Kürdistan Yönetiminin Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, Maliye Bakanı Rebaz Muhammed ve Enerji Bakanı Aşti Hawrami bugün akşam saatlerinde Erbil'den Türkiye'ye gelecek. Maliye Bakanı Muhammed, ziyaret amaçlarının yaklaşık bir aydır Türkiye üzerinden satılan Kürt petrolünün parasını almak olduğunu söyledi. Kürt Bakanların bugünkü ziyarette yaklaşık bir aydır Türkiye üzerinden satılan ve Halk Bankta biriken petrol parasını alıp Erbil'e götürecekleri öğrenildi.

Kürdistan yönetiminin bankada biriken paraları almak için yapılan anlaşma gereği Başbakan Neçirvan Barzani, Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, Maliye Bakanı Rebaz Muhammed ve Enerji Bakanı Aşti Havrami'nin imzası gerekiyor. Başbakan Barzani'nin daha önceki Türkiye ziyaretinde belgeleri imzalamış olduğu tahmin ediliyor. Kürt Bakanların yapılan anlaşmaya göre satılan petrolün paralarının yüzde 17'sini mi yoksa Irak merkezi yönetimin payına düşen parayı da mı olacakları belirtilmedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler