"Kürd halkı heykel dikicileri benimsemeyecektir"

"Kürd halkı heykel dikicileri benimsemeyecektir"

Memur-sen Diyarbakır İl Temsilciliği son günlerde Lice de yaşanan olaylar üzerine bir basın açıklaması yaparak çözüm sürecinde ortaya çıkan derin yapılara dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

DİYARBAKIR- Son günlerde bir heykel üzerinden bölgede yürütülen çatışma ortamının, derin yapıların halkı yeni bir çatışma zeminine çekmeye yönelik faaliyetler olarak değerlendiren Memur-sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, Çözüm sürecinin ilerlemesiyle birlikte derin yapıların kanla besledikleri politikalarını halka dayatmaktan geri durmayacakları uyarısında bulundu.

Memiş, “Halkı yıllardır çatışma ortamına çekerek mağdur eden ve mağduriyetlerin giderilmesi için hiçbir adım atmayan bu zihniyet, yeni mağduriyetler oluşturma peşindedir. Kürt halkı yıllardır bölgemizde heykel dikme uygulamalarını tasvip etmemiştir.” diyerek heykel dikme bahanesi üzerinden halkın mağdur edilmesine tepki gösterdi.

Bölge insanının yıllardır sistemin heykel dikme girişimlerine tepki gösterdiğine vurgu yapan Memiş, Kürd halkının yeni heykel dikicileri de benimsemeyeceğinin altını çizdi.

Memiş, “Halkın huzur, barış, birliğini ve güvenliğini tehdit eden bu tür yapıları kınıyor, halkın bu derin yapılara karşı daha duyarlı olmalarını ve derin yapılara karşı tepkisini net bir şekilde ortaya koymalarını istiyoruz. Toplum olarak heykelleri değil insanları yaşatalım. Bunun da olabilmesi için çözüm sürecine bütün kesimlerin destek vermesi gerekir.” İfadelerini kullandı.  (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.