Kurdikliler yangın faciasından sonra acılarını anlattı foto video

Kurdikliler yangın faciasından sonra acılarını anlattı foto video

Diyarbakır’ın Kurdik (Alagökü) köyünde çıkan yangında aynı aileden beş kişinin ölmesiyle ilgili köylüler duygularını İLKHA ile paylaşarak, büyük acı yaşadıklarını ifade ettiler.

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Kurdik (Alagökü)  köyünde bugün sabah saatlerinde yemek pişirirken ocağı açık bırakılması sonucu çıkan yangının dumanından anne baba ve üç çocuğu zehirlenerek yaşamlarını yetirdiler. Yaşanan aile faciasından sonra Kurdikliler İLKHA’ya duygularını dile getirerek facianın anlatılamaz ve zor bir olay olduğunu ifade ettiler.

Kurdik köyünde yaşanan aile faciasından sonra köylüler önemli detaylara da dikkat çektiler.

Vefat eden Leyla Özcan’ın akrabası olan İskân Çokyaşar, yaşanan faciada  beş yakınını kaybettiğini ve çok büyük bir acı yaşadıklarını belirterek, “Sabah namazına kadar bir şey yoktu. Namazdan sonra yatmıştım. Aniden annemin bağırma sesi ile uyandım. Yangın çıktığını söyler söylemez hemen koştum. Ama gittiğimde çoktan yaşamlarını yitirmişlerdi.” dedi.

İskân Çokyaşar, dış kapının sürgüsü çekili olduğundan yangına tavanı çöken mutfaktan girerek müdahale etmek zorunda kaldıklarını ifade ederek, “İçeri girdiğimizde Murat Özcan ve eşi kapının önündeydiler. Dışarıya çıkmak için uğraştıkları belli oluyordu. Çocuklar içerde vücutları şişmiş bir vaziyet bulduk. Hemen kapıyı açtık ve dışarıya çıkardık. 5 kişi dumandan zehirlenerek vefat etti.” şeklinde konuştu.

Köy sakinlerinden Alaattin Aslan ise, “Aile içerde yatıyordu. Yangının çıktığını fark eden anne ve baba açmak için gittikleri dış kapıya yetişemeden vefat ediyor. Biz de köylülerden yardım istedik, müdahale ettik ama hepsi vefat etmişti. Çok zor bir durum. Allah-u Teâla kimseye böyle bir facia yaşatmasın.” ifadelerini kullandı.

Erdal Bozkurt ise, sabah hastaneye gitmek için kalktığını, seslerin geldiğini duyduğunu, yangının çıktığı yere gittiğinde ise, kalabalığın ölenleri dışarıya çıkardığını gördüğünü belirterek, “ Ölen ailenin 14 yaşındaki kızları engelliydi. Ailenin reisi de inşatlarda çalışıyordu, durumları çok düşüktü. Kızı engelli olduğu için gidip şehir dışında çalışamazdı. Yaşananlar anlatılması zor bir durumdur. ” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.