Kürdistan bölgesindeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 407'ye yükseldi

Kürdistan bölgesindeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 407'ye yükseldi

Irak Kürdistanı'nda meydana gelen 7.3 büyülüğündeki deprem nedeniyle Irak ve İran'da hayatını kaybedenlerin sayısı 407'ye yükseldi.

Irak Kürdistanı'nda Halepçe’nin 32 kilometre güneybatısında dün akşam saatlerinde meydana gelen deprem nedeniyle Irak ve İran'da hayatını kaybedenlerin sayısı 400'e yükselirken, 6 bin kişinin de yaralandığı belirtildi.

İranlı yetkililerce açıklanan son bilgilere göre, 7,3'lük deprem nedeniyle İran'da hayatını kaybeden kişi sayısı 400'e yükseldi. Depremde 5 bin 953 kişinin de yaralandığı belirtildi. Enkaz kaldırma çalışmaları sürdükçe ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Depremin vurduğu İran'ın Kırmaşan bölgesinde 70 bin kişinin evini terk ettiği belirtildi.

3 gün yas ilan edildi

Süleymaniye’nin Derbendihan ilçesi yakındaki birçok ev yıkıldı. Süleymaniye’de 8 Köy ve Derbendihan’daki barajda büyük hasar oluştu. Elektrik kesildi, telefon ve internet hattı koptu. Derbendihan barajı çevresindeki yerleşim alanları boşaltıldı. Kermanşah Eyaleti Valiliğinden yapılan açıklamada, deprem nedeniyle eyalette 3 gün yas ilan edildiği duyuruldu.

Toplam ölü sayısı: 407

İran ve Iraklı yetkililerinden yapılan açıklamalara göre, İran'da 400 kişi hayatını kaybetti, 5 bin 953 kişi de yaralandı. Irak'ta ise 7 kişi hayatını kaybederken, 425 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.