Kürdistan Bölgesi’nden yardım çağrısı

Kürdistan Bölgesi’nden yardım çağrısı

Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki göçmen kamplarıyla ilgili olumsuz koşullar nedeniyle uluslararası yardım kuruluşlarına acil yardım çağrısı yapıldı.

Kürdistan Bölgesi Ortak Kriz Yönetimi Merkezi Genel Müdürü Hoşeng Muhammed, göçmen kamplarıyla ilgili yaptığı açıklamada, başta su ve elektrik olmak üzere büyük sorunların yaşandığını belirterek uluslararası yardım kuruluşlarına acil yardım çağrısın bulundu.

Rûdaw’a konuşan Hoşeng Muhammed, “Kampların genelinde su, elektrik ve serinleme sıkıntısı var. Bu büyük bir sorun yaratmış durumda.” dedi.

Muhammed, “Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı, kamplar için su kliması tahsis etmek için olumlu yanıt verdi ancak su ve elektrik olmadığı için bu klimalar çalışamaz.” diye belirtti.

Sadece Musul çevresindeki kamplarda değil, Kürdistan Bölgesi genelindeki kamplarda söz konusu sorunların mevcut olduğunu belirten Muhammed, “Kürdistan’daki 49 kampın 47’sinde göçmenlerle mülteciler kalıyor. Hepsinde de su ve elektrik sıkıntımız var. Bu yüzden uluslararası örgütlerden acil yardım talebinde bulunuyoruz.” dedi.

Musul operasyonunun başladığı 17 Ekim 2016’da bugüne kadar, 760 binden fazla kişi kenti terk ederken, su sayıdan 188 bini Kürdistan Bölgesi’ne yerleşti. Kürdistan Bölgesi genelinde bir milyon 800 bin göçmen ve mülteci bulunuyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.